In mijn vorige blog schreef ik nog dat thuisblijven in de zomervakantie niet saai hoeft te zijn. Even leek het erop alsof ik daarop wilde terugkomen! Ik raakte namelijk verzeild in een zomerdipje. Iedereen is op vakantie en geniet in het buitenland van het mooie weer en lekker eten. En hier zit ik dan, fulltime te werken en na het werk hopen op een straaltje zonneschijn zodat ik nog iets kan meepikken van de “zomer”. Wij Nederlanders houden ervan om te klagen over het weer. Maar ik ben er klaar mee, als de zomer niet naar mij wil komen, dan haal ik toch zelf de zomer bij mij naar binnen! Hoe ik zen blijf in de zomer, kun je hier lezen.

Blijf zen

Wat je ook denkt en voelt, wees altijd zen! Ik heb al meerdere mindfulness cursussen gevolgd en zitmeditaties gedaan.  Dan nog heb ik voldoende momenten waarop ik niet zen ben! Ik heb mezelf aangeleerd dat het niet erg is, zolang ik maar weet wanneer en waarom ik niet zen ben. Accepteren die handel, tolerant blijven voor jezelf en toch proberen om langzaamaan zen te worden. Het heeft namelijk geen zin om te klagen over het weer of dat je het druk hebt op werk omdat je collega’s op vakantie zijn. Het lost je knelpunt namelijk niet op en je komt niet verder. Dus eventjes klagen of gestresst raken mag, maar wees daarna lief voor jezelf en blijf zen!

Tijd voor mezelf

Ondanks dat het niet echt aanvoelt als zomerweer, is het wel oké. Ik probeer iedere dag naar werk te lopen (alleen op de heenweg, het moet niet te gek worden) en dat levert mij twee dingen op:

  1. tijd voor mezelf (zen momentje)
  2. beweging

Ik ben namelijk geen sporter, maar wil wel een fit-girl zijn. Hoe bedoel je tegenstrijdig! Om hier toch aan tegemoet te komen, loop ik in de zomer naar werk. En dat half uurtje lopen is best lekker, al zeg ik het zelf. Ik probeer dan niet te denken aan wat ik straks allemaal op werk ga doen, maar ik probeer te genieten van alles om me heen. Het klinkt misschien een beetje zweverig, maar probeer het eens. Je ziet dan dingen, waar je normaal gesproken geen oog voor zou hebben. Op deze manier kom ik ontspannen op werk aan en kan ik de dag aan.

En mezelf van tijd tot tijd te trakteren op een Creamed Iced Chai Tea Latte is ook absoluut geen straf!

Probeer leuke dingen te plannen

Er staan voldoende events op de planning, dus je hoeft je niet te vervelen. Door alvast een planning te maken van leuke dingen, kom je alvast in de mood. En deze mood is positief voor je welzijn. Leuke dingen komen niet altijd vanzelf op je pad, vaak moet je zelf het initiatief nemen. En gelukkig is dat niet heel moeilijk.

Het moraal van deze blog is: #loveyourself #summersucks #livelifetothefullest #zen #enjoylife

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

4 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.