Gennaro wie denk je nu..? Gennaro Contaldo is een Italiaanse kok en sinds een aantal weken heb ik hem ontdekt. Hij is namelijk supergroot op YouTube. Gennaro is onderdeel van FoodTube van Jamie Oliver, met ruim 2 miljoen abonnees. Daarnaast heeft meneer Contaldo ook zijn eigen kanaal met een kleine 500.000 abonnees. Een grootheid die je moet kennen en je leest hier waarom. Je bent direct verslaafd.

Simpliciteit van het koken

De Italiaanse keuken draait om pure verse producten zonder poespas. Dat laat Gennaro heel mooi zien in zijn video’s. Hij laat zien dat je zonder voorverpakte sauzen een geweldige pasta kan maken. Hoe je met maar vier ingrediënten je eigen pizza deeg maakt. Dat je binnen 15 minuten één van de lekkerste toetjes heb gecreëerd en ga zo maar door. Gennaro Contaldo laat zien hoe simpel en leuk koken is, zelfs voor degene die niet eens een eitje kunnen bakken. En dan zeg je zelf:

Why I cook so good

De snelheid

Bij simpliciteit hoort ook snelheid. Het gaat dan niet alleen om snelheid van koken, hij snijdt, hakt en mengt alles binnen no time bij elkaar. Maar het gaat ook om de vluchtigheid van de video’s. Dat geeft je als kijker een extra boost van zelfvertrouwen, je denkt “dit kan ik ook doen”. Zeker wanneer je maar een half uurtje hebt om te koken, want bijna al zijn gerechten zijn binnen dat half uurtje klaar.

Er is geen ander als Gennaro Contaldo

Als je dit leest, dan denk je “what else is new?”. Er zijn zoveel koks en kookprogramma’s die ongeveer hetzelfde doen? Je hebt 24 kitchen met tientallen koks en enorm veel YouTubers en niet te vergeten Jamie Oliver him self. Hij heeft snelheid, humor en laat ook zien hoe makkelijk koken is. Dat klopt allemaal, maar er is één ding dat Gennaro Contaldo maakt wat hij is en dat is zijn karakter. Hij is namelijk Fantastico!! Als je zijn video’s hebt bekeken, snap je het.

Hij heeft een super leuk accent, totaal geen gêne en 120% passie voor eten. Ik dacht dat Jamie Oliver dat ook had, maar als je ze samen ziet, dan staat Jamie in de schaduw van Gennaro. Ik snap wel waarom Jamie hem in zijn team heeft toegevoegd. Ik zeg genoeg gelezen, ga hem volgen op YouTube!

Bron hoofdafbeelding: YouTube FoodTube

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.