Sommige mensen werken omdat het moet. Door te werken heb je een inkomen en kan je aan het einde van de maand voldoen aan je vaste en flexibele lasten. Andere mensen daarentegen werken omdat het moet én omdat ze het leuk (willen) vinden. Dit noem ik een combo pakket! Naast het inkomen is het belangrijk dat je aan het einde van de dag of werkweek werkgeluk ervaart en aan dat gevoel hangt geen prijskaartje.

Werkdip

Een tijdje geleden had ik een werkdip. Ik had gelukkig geen burn-out, maar wel last van bore-out symptomen. Mijn gevoel stond uit en ik werkte op de automatische piloot. Dat deed ik omdat ik graag wil werken, mezelf nuttig wil maken, een eigen inkomen wil hebben waarmee ik aan het einde van de maand dingen kan doen waar ik zin in heb. Het ontbreken van werkgeluk had ik naar de achtergrond geschoven. Echter blijkt dat werkgeluk voor mij belangrijker is dan inkomen. Momenteel ben ik op zoek naar dat werkgeluk.

Wat is werkgeluk dan?

Werkgeluk is voor mij:

·      met plezier naar mijn werk(plek) gaan (tuurlijk kan je een off-day hebben, dat hebben we allemaal)

·      energie krijgen van het werk dat ik doe

·      energie krijgen van mijn werkplek (inrichting en/of collega’s), er blij van worden

·      de dingen doen die betekenisvol zijn voor mij

·      met plezier terugkijken op mijn behaalde successen

·      mensen inspireren

Waar zoek je het dan?

Dat is de hamvraag! Allereerst is het handig als je voor jezelf zo’n top 5 lijstje paraat hebt zoals ik hierboven heb gedaan. Aan de hand daarvan kom je in de actie modus. Mijn strategie is mensen benaderen die je bij je zoektocht kunnen helpen. Wil je bijvoorbeeld een bepaalde functie uitvoeren, maar weet je niet of het bij je past? Zoek dan mensen op via bijvoorbeeld het sociaal werkplatform Linkedin en benader ze met de vraag of ze tijd willen spenderen aan jou, om over hun werk en passie te vertellen. Ik heb zelf ondervonden dat mensen hier meer dan bereid toe zijn.

Invloed van werkplek

Ik weet van mezelf dat ik gevoelig ben voor de werkplek. Met welke collega’s werk je, hoe zijn de verhoudingen, maar ook, hoe ziet je werkplek er fysiek uit?

Ik heb onlangs een tour geboekt bij Hashtag Workmode in Rotterdam. Ik kwam met een glimlach van oor tot oor naar buiten. Deze werkplek is ten eerste heel mooi, vrouwelijk, hip, strak, modern en ik kan nog vele andere positieve termen noemen, ingericht.

Daarnaast spreekt de boodschap mij aan. Vele diverse vrouwelijke ondernemers huren hier een werkplek om hun eigen werk te kunnen doen, maar daarnaast kunnen ze ook sparren met de andere ondernemers en zodoende met elkaar in verbinding komen. Dit soort initiatieven en vrouwen inspireren mij enorm. Wie weet maak ik in de nabije toekomst een carrière switch en huur ik daar wel een werkplek. Ik zou je willen aanmoedigen om ook voor jezelf op zoek te gaan naar wat jou inspireert en uiteindelijk werkgeluk zal brengen. 

Hoe staat het met jouw werkgeluk? Heb je hulp nodig bij het vinden ervan?

Foto: Hashtag Workmode Rotterdam

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.