Het is weer tijd voor een echte her post, maar hopelijk wordt het ook door de mannen gelezen. Dit is namelijk geen feministische post, maar het is wel geschreven vanuit het perspectief van de vrouw. We delen deze wereld met jullie mannen, dus lees graag mee!

Het startpunt

Een maandje geleden was het internationale vrouwendag en ik wilde deze dag niet zomaar voorbij laten gaan. ’s Morgens zocht ik via Pinterest een plaatje op met de zoekterm: women empowering quotes en postte deze op Instagram. Gedurende de dag kreeg ik via de app soortgelijke afbeeldingen toegestuurd van andere vrouwen.

Het kan cliché klinken, maar deze dag geeft toch kracht en draagt bij aan de gevoelens van het vrouw zijn. Op zo’n dag voel ik dan ook wat Beyonce zingt: “We run the world”! Los van het posten van een afbeelding, sta ik op deze dag stil bij de gedachte van hoe vrouwen over de hele wereld leven, maar ook hoe vrouwen zich in Nederland gedragen en zich opstellen in de maatschappij.

Het vervolg

Onlangs ben ik in contact gekomen met vrouwen die zich bezighouden met het in kracht zetten van andere vrouwen en het vrouw zijn. We raakten in gesprek over alledaagse onderwerpen die heel normaal aan voelen, maar toen we er wat dieper op inzoomden, vroeg ik me toch af of sommige vrouwen niet te streng zijn voor zichzelf en of we niet aan onszelf (lees: het vrouw zijn) voorbij gaan. Deze onderwerpen triggeren bepaalde gevoelens en gedachtes in mij. Ik wil niet alleen jaarlijks plaatjes posten op internationale vrouwendag, ik wil ook op een andere manier iets doen.

Mijn manier om iets te doen is om erover te schrijven en het te delen met anderen. Ik hoop dat anderen er iets aan hebben, zich bewust worden van iets, maar ik sta ook open voor andere visies/meningen om het mijne bij te stellen.

Wat kan je verwachten?

Ik ben dus geïnspireerd geraakt om na te denken over bepaalde thema’s en ik ga mijn gedachtes hierover met jullie delen in diverse posts. Wat kan je verwachten? De komende tijd ga ik dieper in op de volgende thema’s:

  • vrouwen op de werkvloer
  • that time of the month
  • moeder worden/zijn en werken
  • rolverdeling in het huishouden

Nog een afsluitende quote van Rupi Kaur: what’s the greatest lesson a woman should learn? That since day one she’s already had everything she needs within herself. It’s the world that convinced her she did not.

Mis je een onderwerp in deze reeks? Laat het me weten.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.