In de media

Deze post werd o.a. getriggerd door wat ik onlangs op de televisie zag. Ik zag op Netflix een interview van David Letterman met Malala Yousafzai (My next guest needs no introduction with David Letterman). Malala heeft nog steeds de missie om te strijden voor gelijkheid voor meisjes en vrouwen. Ze wil ervoor zorgen dat alle meisjes het recht hebben op onderwijs van goede kwaliteit. Zodat deze meisjes later ook zicht hebben op een goede baan. Een goede baan die ze zelf leuk vinden en waarmee ze een status verkrijgen. Malala droomt van een wereld waarin vrouwen ook topfuncties bekleden, waarin ze gelijkwaardig zijn aan de mannen.

Na dit interview kwam er een bericht dat ons eraan herinnert dat een gedeelte van Malala haar droom nog steeds ver van ons af staat. Op het gebied van onderwijs hebben jongens en meisjes wel gelijke rechten, maar na hun studie verandert er wel iets. In het bericht werd namelijk verteld dat vrouwen nog steeds minder verdienen vergeleken met mannen. Volgens het bericht van RTL 4 verdienen vrouwen in Nederland gemiddeld 16% minder dan mannen. Belachelijk toch? Geen wonder dat vrouwen op de werkvloer soms moeten strijden voor hun positie en wellicht wat bitchy overkomen. Het lijkt erop dat je als vrouw op sommige werkvloeren mee moet doen met de mannen om mee te kunnen komen.

Vrouwen op de werkvloer

De ene vrouw is hedendaags erg ambitieus en streeft ernaar om op haar mid-dertigste een goede carrière neergezet te hebben. De andere vrouw vindt het best om een baan te hebben om haar rekeningen mee te kunnen betalen en om vervolgens geld over te houden om leuke dingen mee te doen. Weer andere vrouwen vinden het prima als hun man werkt en dat zij zichzelf inzetten voor het huishouden. Vrouwen werken wel of werken niet om allerlei redenen. Ik ga mij in deze post focussen op de vrouwen die wel werken en strijden/hun best doen om een goede positie te behalen (hoeft niet per se een carrièretijger te zijn).

Niet vrouwelijk opstellen

Op een werkvloer met voornamelijk meer mannelijke collega’s, lijkt het erop alsof vrouwen het lastig vinden om mee te komen als zij zichzelf vrouwelijk opstellen. Met dit laatste bedoel ik, dat zij zich zachtaardig opstellen, bescheiden zijn, niet teveel aandacht willen opeisen etc. Zij vallen juist wel op door aanwezig te zijn, dus door in meetings veel te zeggen (het liefst ook inhoudelijk iets te zeggen, anders kan het averechts werken) en door stevig in de schoenen te staan en zelfverzekerd over te komen. Samengevat, door meer mannelijke karakteristieken te vertonen.

Vrouwen zijn zichzelf niet op de werkvloer en dat vind ik jammer. De vrouwelijke benadering gaat hierdoor verloren, de balans die van belang is, is er niet. Ik heb hier geen oplossing voor, maar ik vind wel dat het belangrijk is dat vrouwen zich hiervan bewust zijn en er met andere vrouwen iets aan doen. De wereld en de werkvloer hebben het beste van alle werelden nodig. Dus ook de kracht van de vrouw.

Toekomst

Ik sluit me aan bij de visie van Malala en hoop dat er in de toekomst een wereld zal ontstaan waarin mannen en vrouwen gelijkwaardig zijn. Zowel op het gebied van onderwijs als op het gebied van werk. Een wereld waarin sommige mannen niet bang zijn dat vrouwen boven hun zullen staan. Het is nu natuurlijk wel zo dat er vrouwelijke managers zijn, maar dit beeld is niet erg standaard. 

Verder hoop ik dat vrouwen zich op de werkvloer wel vrouwelijk zullen gedragen, of in ieder geval zich niet anders voordoen dan zij zijn. Zij kunnen ambitieus en gedreven zijn, maar zij kunnen hun talenten ook op een vrouwelijke en zachte manier naar voren. In Nederland kunnen alle meisjes in ieder geval naar de basisschool en middelbare school, maar ook wij zijn er nog niet. We kunnen nog veel van Malala haar visie overnemen.

 

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.