Er lijkt geen einde te komen aan de discussie welk geslacht beter functioneert in het verkeer. Er worden ook vaak onderzoeken uitgevoerd en zo bleek een paar maanden geleden nog dat vrouwen betere chauffeurs zijn. Toch zijn er altijd kanttekeningen te plaatsen aan zo’n onderzoek. Ik wil graag mijn persoonlijke ervaringen delen over vrouwen in het verkeer.

Ik ben pro girl power, maar tijdens het schrijven van deze blog even niet. Ik irriteer me namelijk enorm aan het gedrag van sommige vrouwen in het verkeer. Net als op andere gebieden, lijkt het alsof vrouwen een strijd aangaan met een andere vrouwelijke chauffeur en alles op alles zetten om deze strijd te winnen. Ze gunnen elkaar niet om de ander in te halen.

Ik ben minstens een keer per week op de snelweg te vinden. Hieruit komt mijn frustratie dan ook voort.

Hierbij schets ik een casus van een van mijn frustraties op de weg: Ik rij uiterst rechts, maar haal bijna iemand van rechts in. Dat is natuurlijk in strijd met de regels en ik als braverik, wil ik de regels nauw opvolgen. Ik verschuif naar de linkerbaan en hoop dat de persoon voor mij zich realiseert dat hij/zij (het geslacht is op dat moment nog onduidelijk) onnodig links rijdt en zal opschuiven. Dat gebeurt echter niet. Oke, ik ben nog steeds goedgemutst en verschuif nogmaals naar links. Ik moet gas bijgeven, omdat ik de persoon moet inhalen. Oh, nu is het zichtbaar, het is een vrouw (that explains). Tot mijn nog groter geworden frustratie blijkt dat de vrouw in kwestie gas gaat geven, zoveel dat ik haar bijna niet meer kan inhalen!

Wat is er mis met haar? Waarom gaat ze nu opeens gas geven? Kan ze het niet uitstaan dat ik haar aan het inhalen ben? De bovenstaande casus herhaalt zich vaak gedurende een autorit, soms met dezelfde chauffeur en soms weer met een andere. Kijk mannen vertonen weleens machogedrag in het verkeer en daar zijn ze gewoon consistent en open in. Bij vrouwen raak ik als vrouw zijnde zelf de kluts kwijt.

Ik geef hiermee niet meteen aan dat mannen betere chauffeurs zijn, maar ik ben er wel van overtuigd dat zij een andere rijgedrag hebben. Dat keur ik ook niet altijd goed, maar het gedrag van vrouwen in het verkeer lijkt overeen te komen met hun andere gedragingen. Bijvoorbeeld altijd willen concurreren met andere vrouwen, het andere vrouwen niet gunnen dat zij vooruit gaan in het leven (in dit geval: op de weg) en bovenal: niet toegeven aan druk, maar gewoon opeens nog meer gas geven.

Mijn boodschap is dan ook: vrouwen, wees lief voor elkaar, ook in het verkeer. Begraaf de strijdbijl en toon eens wat liefde!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.