Gisteren was er weer een “belangrijke” voetbalwedstrijd. Belangrijk staat tussen haakjes, want ik heb totaal niks met voetbal. Dat komt waarschijnlijk omdat ik nooit op voetbal heb gezeten en ik heb mij nooit verbonden gevoeld met een team. Maar overal waar ik kom of kijk gaat het er over. Wat doe je dan als niet voetbal liefhebber? Deze post gaat dan over de strijd die je hebt als niet voetbal liefhebber in een wereld waar het de meest bekeken sport is.

Zondags is iedereen bezet

Ik werk van maandag t/m vrijdag. Daarom probeer ik zoveel mogelijk met vrienden af te spreken in het weekend. Maar met een weekend zoals afgelopen weekend, dan draait het maar om één ding. Nu bleek het ook een klassieker te zijn, maar alsnog. Weet je hoe mooi weer het gisteren was? Een herfstdag zoals je in reclames ziet. Dan ga je toch niet voor de televisie hangen? Wel dus, en deze zondag was geen uitzondering. Elke zondag tot er een winter en/of zomerstop komt is bezet. Je kunt wel afspreken met je vrienden, maar dan gaan we wel voetbal kijken, yeaah….

Leuk gamen

Je zult vast denken, stel je niet zo aan. Er is niet elke zondag voetbal en als het er wel een keer is, dan kijk je toch even mee. Dat doe ik dan ook zeker wel. Uiteindelijk ga je voor de gezelligheid, ook al weet je totaal niet welke teams het zijn, wie de spelers zijn en waarom de wedstrijd zo belangrijk is. Maar goed, na zo’n 90 minuten is het spel voorbij. Dan denk ik, zo dat heb ik ook weer overleefd. Vervolgens wordt er voorgesteld om te gamen en dan denk je leuk! Eindelijk kan je zelf iets doen, totdat de console wordt gestart en het enige spel dat er is, is Fifa…

Gespreksonderwerp minder

Wanneer je geen affiniteit hebt met voetbal, heb je nog een groot nadeel. Op werk of bij andere sociale gelegenheden heb je standaard een achterstand qua gespreksonderwerpen. Je kunt niet meepraten over de wedstrijd en/of competitie en heb je toch toevallig iets opgepikt in het nieuws, dan weet je de context toch niet. Het gesprek valt direct dood. Ik heb ooit geprobeerd om voetbal te volgen, maar ik vind het mijn tijd gewoon echt niet waard.

Vind ik voetbal dan totaal niet leuk?

Kijken naar voetbal vind ik dood saai, tenzij het een Europees of Wereldkampioenschap is. Dan vind ik het te overzien. Er zijn maar een klein aantal landen die meedoen, het is binnen een maand voorbij en er is een leukere sfeer dan bij nationaal voetbal. Hoe saai ik het ook vind om naar een wedstrijd te kijken, een potje voetbal op een mooi zomerse dag vind ik wel leuk. Ik bak er totaal niks van, maar dat je zelf actief bent is gewoon leuk.

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.