Een Globetrotter is een ander woord voor een wereldreiziger. Het wordt de laatste tijd vaak als hashtag gebruikt op bijvoorbeeld Instagram. Daar hoort natuurlijk wel een jaloersmakende, prachtige vakantiefoto bij. Vervelend he als je op een maandag door je newsfeed scrollt en weer een vakantiefoto voorbij ziet komen. Het hoeft niet vervelend te zijn als je zelf ook reislustig bent. Misschien ben je dat wel? Lees hier de vijf redenen waarom jij een Globetrotter bent!

1.Je bent altijd bezig om leuke vakanties uit te zoeken

Zodra je terug bent van vakantie, of soms zelfs tijdens je vakantie (!), ben je bezig om alweer je volgende vakantie te plannen. Je geniet wel van de plek waar je nu bent, maar je bent zo enthousiast dat je niet kan wachten om weer een nieuwe plek te bezoeken. Daarnaast is het altijd een leuk vooruitzicht om te weten dat je over een paar maanden in Azië bent!

2.Je praat vaak over vakanties

Als je op een sociaal evenement bent, is het gespreksonderwerp, als het aan jou ligt, vakanties. Omdat je vaak op vakantie gaat, heb je er ook wat over te vertellen. Niet zo gek natuurlijk. Je kan hierdoor wel door je omgeving al gauw gelabeld worden als vakantieganger, die ene die altijd op vakantie gaat. Als dat nou eenmaal is wat je passie is, so be it.

3.Je post vaak vakantiefoto’s

Als je een social media kind of person bent, post je regelmatig wat online. Als echte Globetrotter post je zeerwaarschijnlijk vaak vakantiefoto’s. Een throwback van je strandvakantie op Bali. Of op de ochtend dat je vertrekt een foto van je paspoort, 100% puntje puntje boekje en een zonnebril. “Rara waar ik naartoe ga”. Gegarandeerd kans op tig likes.

4.Je spaart voor vakanties

Een vakantie kost geld. Zelfs stedentripjes kosten geld. Meer dan je misschien van tevoren zou denken. Maar je hebt het ervoor over. Je krijgt er namelijk een blijvende herinnering voor terug (en foto’s voor op social media en gespreksstof tijdens evenementen). Echte Globetrotters sparen dan ook voor een belangrijk doel, namelijk om op vakantie te gaan. Je spaart niet voor een auto of voor een vaatwasser. Nee, dat doe je misschien als lange termijn doel. Voor op de korte termijn spaar je voor je vakantie!

5.Als het aan jou lag, was je altijd op vakantie

Je kent vast wel de plaatjes van Pinterest: if travelling was free, you’d never see me again. Dit hangt samen met reden 4. Vakanties kosten geld. Daarnaast moet je het er wel voor over hebben om altijd weg van huis te zijn. Ik denk dat dit punt vooral van toepassing is op de die hard Globetrotters onder ons. Softies zoals ik verlangen toch altijd naar huis, hun eigen rijst en brood met kaas.

Ben jij een Globetrotter?

Heb jij de check gedaan en ben je een Globetrotter? Stay tuned voor onze vakantieblog na juni!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Shanti

  Interessant artikel. Ik weet niet of ik een globetrotter ben, maar het opzoeken van de leukste plekken in de wereld, daar teken ik graag voor. Benieuwd naar de vakantievlog!

  Beantwoorden
  • Shalini

   Hoi Shanti,
   Haha, het opzoeken van de leukste plekken in de wereld valt wel onder een globetrotter, als je het mij vraagt! Binnenkort volgt er een blog over een nieuwe bestemming. Ben benieuwd wat je daarvan zal vinden!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.