Een high tea is een leuke manier om gezellig bijeen te komen met een groepje mensen onder het genot van een hapje en drankje. Er worden leuke verhalen uitgewisseld, de nieuwste outfits worden getoond en de laatste make-up aankopen worden tentoongesteld. Het is gewoon leuk! Hierbij vijf tips om een leuke high tea te organiseren.

Uitnodiging

Een echte uitnodiging ontvangen is altijd leuker dan een gewoon appje of een belletje. Althans, dat vind ik! Ik maak mijn uitnodigingen meestal met Canva of Evite. Je kan een eigen thema en tekst uitkiezen en de uitnodiging vervolgens digitaal versturen. Het is nog leuker om de uitnodiging uit te printen en het per post te versturen. Ik begrijp het als dat te ambitieus is.

Daarnaast is het de vraag wie je uitnodigt. Ga je voor alle leuke mensen die je kent of zoek je mensen uit die elkaar kennen, zodat er onderling genoeg gespreksstof is? Of is het feestje alleen bestemd voor vrouwen of zijn de mannen ook welkom? Dat zijn allemaal keuzes die je van tevoren tegen elkaar moet afwegen en uiteindelijk zal je de knoop toch echt moeten doorhakken. Lastig, lastig…

Menu

Als de uitnodigingen verzonden zijn, buig je je over de volgende kwestie. Wat serveer je? Bij een high tea kan de thee uiteraard niet ontbreken. Dus daar hoef je niet meer over na te denken. Vergeet niet om thuis te kijken of je leuke theekopjes hebt, zo niet, dan moet je die nog snel aanschaffen! Een verfrissend drankje is ook lekker voor de afwisseling. Bijvoorbeeld een strawberry mint cooler.
Wij vervangen de aardbei soms met frambozen.

Daarnaast staat Pinterest vol met goede high tea ideetjes. De sandwiches met zalm, roomkaas en komkommer en de cupcakes en macarones staan standaard bij ons op het menu.

Je kan ook spelen met kleuren. Bijvoorbeeld een beschuitje/toast met roomkaas als basis en daarop komkommer of aardbei of radijs of tomaat of zalm. Strooi wat bieslook eroverheen.

Het is ook lekker om wraps te maken met roomkaas en een vulling van zalm of kipfilet en wat frisse sla erboven.

Ik ben gek op garnalen, zelfs dit kan je integreren in een high tea. Neem een toastje, smeer wat brie erop, komkommer erboven en als topper een gekookte, gekruide garnaal. Yum!

Tenslotte is het ook lekker om fruit te serveren. Het kan heel simpel zijn. Rijg wat aardbeien op een satéprikker en je hebt een mooi uitziend blad met aardbeien. Je kan hier nog poedersuiker, slagroom of chocolade mousse bij serveren.

Decoratie

En hoe leg je alles klaar zodat het er fantastisch uitziet? Wij gebruiken als decoratie een boomstam (gekocht bij de Hema). Leg daar een mooi bord op en het straalt meteen wat moois uit. Nu Pasen nadert, zijn er allerlei leuke dingetjes te koop. Bijvoorbeeld een grasmat met bloemetjes bij de Xenos. Leg hier wat cupcakes op en het oogt al meteen anders.

Je kan ook ballonnen met tule wikkelen en deze ophangen. Dat is toch net iets anders dan een gewone ballon.

Bloemen kunnen niet ontbreken op een high tea. Een vaas met een bos bloemen, een bloem in een klein vaasje, you name it.

Outfit

Een hele belangrijke vraag: wat doe je aan? Ikzelf geef de voorkeur aan een fleurige jurk. Maar eigenlijk heb ik geen dress code voor een high tea. Kleed je in ieder geval comfortabel, het eten moet op, dus je outfit moet niet te strak zitten. Bij mij thuis zal ik je vragen om je schoenen uit te doen, het heeft dus weinig zin om je allermooiste schoenen aan te doen. Mooie sokken daarentegen worden wel gewaardeerd!

Goodie bag

Het is erg leuk om je gasten na afloop iets kleins mee te geven. Bijvoorbeeld een mooi tasje gevuld met een theezakje, honing, zoetjes en als versiering suikerparels (om een cupcake mee te versieren, haha). Hang er een lief briefje bij met bijvoorbeeld de tekst: Thanks for tea-in’ with us.

De goodie bag hoeft niet heel spectaculair te zijn, het gaat om het idee. Daarnaast kan je je creatieve geest bij dit onderdeel erg benutten.

Hopelijk heb je nu voldoende inspiratie om zelf een high tea te organiseren. Had je iets aan deze tips? Of heb je zelf leuke tips? Plaats dan een berichtje voor mij!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.