Vandaag heb ik een inspiratieworkshop op werk gevolgd. Ik werd met name geïnspireerd door erachter te komen dat er verschillende soorten verspillingen op het werk kunnen voorkomen. De reden dat ik deze blog schrijf is, omdat ik merk dat er tegenwoordig veel frustraties en stress ontstaan op het werk.

Er zijn nu veel reorganisaties gaande, de processen worden onder de loep genomen, of er wordt een compleet ander proces opgelegd. Je merkt al gauw dat medewerkers blijer worden als zij wel meegenomen worden in het denkproces over hoe het allemaal beter kan. Er ging een wereld voor me open. Weg met de verspillingen op het werk en hallo efficiënter werken!

Welke soorten verspillingen bestaan er?

Wij hebben tijdens de workshop 8 verspillingen behandeld. Ik zal niet alle 8 soorten bespreken, maar ik beperk het tot een persoonlijke top 3:

-Wachten: wachten op een collega, wachten op informatie, wachten op een handtekening en ga zo maar verder. Dit punt is erg herkenbaar voor mij, misschien ook wel voor anderen. Vaak ben je op het werk afhankelijk van een ander of van iets anders. Dit resulteert onnodig in wachten en is dus niet efficiënt.

-Fouten: verkeerde informatie verwerken, fouten herstellen etc. In mijn werk krijg ik vaak iets aangeleverd van een andere collega en moet ik er nog iets mee doen (klinkt heel vaag, i know). Het komt regelmatig voor dat ik een document aangeleverd krijg, dat fouten bevat. Ik moet het document dus terugsturen, echter resulteert dat weer in wachten en dat is nou net een verspilling. Of je bespaart jezelf de tijd en past de fouten zelf aan en doet dus het werk van een ander. Kortom: frustratie!

-Talent: medewerkers worden niet ingezet op eigen niveau, daarnaast worden kennis & vaardigheden uit trainingen onvoldoende benut. Dit punt vind ik het allermooist. Tegenwoordig studeren per jaar honderden studenten af. Er zijn veel hoogopgeleiden, maar slechts een handjevol banen beschikbaar. Veel academici nemen genoegen met een baan dat niet op hun eigen niveau is. Het gevaar is dan wel dat je meer werk aan zou kunnen en ook complexer werk aan kan, maar dat je die kans niet krijgt en je dus niet meer ontwikkelt. Logisch, je hebt ook een ander soort baan aangenomen, maar dit is wel een veelvoorkomend probleem.

Herken je deze soorten verspillingen op je werk?

De beste manier om met verspillingen om te gaan, is te achterhalen wat het proces nu eigenlijk is. Welke afspraken zijn er gemaakt? Wat gaat er mis en waarom gaat het mis? En hoe kan het beter? Er is ook een keerzijde. Soms kan je deze stappen tegen verspillingen wel nemen, maar kan je er simpelweg niets tegen doen om het te veranderen. Je zit dan niet in de positie om veranderingen teweeg te brengen. Je moet in dit geval dus realistisch zijn en accepteren dat jij niet degene bent om veranderingen aan te brengen.

Ik heb laatst de film The intern gezien met Robert de Niro en Anne Hathaway. Ik werd zo blij van deze film en dan met name door de werkplek en de sfeer die daar heerste. Misschien wilde ik ook Anne Hathaway zijn en was His or Her haar online fashion site. Oke genoeg gedroomd!

Mijn boodschap is: verspillingen zijn zo 2014, met plezier naar je werk gaan is zo 2015!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.