Rood is nooit mijn kleur geweest. Als je in mijn kledingkast kijkt, heb je een vergrootglas nodig om een rood item te vinden. Ik vind het veels te opvallend voor mij. Bovendien is rood ook niet mijn persoonlijkheidskleur. Ik ben eerder groen! Oh, rode tassen heb ik overigens wel.

Er is hedendaags wel een revolutie ontstaan in mijn levensstijl. Ik heb mezelf blootgesteld aan de kleur en wie weet vind ik het zelfs wel een beetje leuk. Welke rode items bezit ik dan?

Nagellak

Ik doe al een tijdje rode nagellak op. Op de een of andere manier vind ik het niet erg dat rode nagellak heel opvallend is. Het springt er echt uit en straalt iets moois en krachtig uit. The long lasting nailpolish van de Hema vind ik het fijnst. Ik heb nu een collectie van 2 tinten rood. Het fijne aan deze nagellak is dat het lang mooi blijft zitten (de naam zegt het eigenlijk al). Een nadeel is wel dat rode nagellak altijd restjes achterlaat bij het verwijderen. Een goede remover of meerdere schoonmaak pogingen kunnen dit probleem wel verhelpen (Hema heeft ook een goede remover genaamd: dip and clean).

Crayon

Ik ben verslaafd aan vaseline voor mijn lippen. Al jaren. Mijn lippen moeten constant vettig blijven, anders word ik er onrustig van. Iedereen in mijn omgeving weet dat en wordt er volgens mij een beetje gek van!

De crayon is een goede oplossing voor het behouden van vettige lippen, maar dan met een kleurtje. Ik heb het onlangs aangeschaft in de kleur rood van het merk Rimmel. De crayon werkt net als een stift en in principe kleur je je lippen in. Dat werkt dus super makkelijk.

Het effect is best lang aanwezig, maar het is verstandig om de crayon in je tasje mee te nemen. Je moet je lippen namelijk regelmatig bijwerken, omdat het geen mooi gezicht is als de crayon vervaagt. En trust me, dat zal gebeuren.

Cheek and lip glow

Tijdens mijn hightea feestje liet vriendin P. haar laatste aankoop zien. Zij was op zoek naar wat kleur op haar wangen. Niet echt per se iets opvallends, maar een lief blosje op de wangen. Ze kocht toen de cheek and lip glow van Dior. Dit product heeft 2 functies. Je kunt het gebruiken voor een blosje op de wangen en je kunt het gebruiken als lipgloss.

Ik ben weg van de cheek functie. Het geeft inderdaad net een lief blosje op de wangen. De lip functie gebruik ik niet echt. Het geeft echt een lipgloss effect. Ik vind dat bijvoorbeeld onhandig als je op een feestje bent en je mensen begroet met 3 zoenen. Daarnaast is dit effect maar van korte duur en voelen je lippen gauw droog aan. Dat kan ik niet zeggen van de cheek functie.

Laatst stond ik in de file en werd ik blootgesteld aan de brandende zon. Toen ik arriveerde, had ik best een rood hoofd. Mijn vriend dacht toen dat ik overmatig aan de slag was geweest met de cheek glow functie. Dat was dus echt niet het geval. Kijk dus uit voor dit effect!

Dit zijn tot dusver mijn rode beauty tips. Als afsluiting heb ik nog een interessante tip voor donkere kringen onder de ogen. Die kun je namelijk ook bijwerken met…..rode lippenstift!

Zie hieronder het filmpje van beauty blogger Deepica Mutyala.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.