Afgelopen vrijdag was ik voor het eerst in mijn leven naar een zaalvoetbalwedstrijd gegaan. Je zult al denken, Madawa naar een voetbalwedstrijd? Dat is heel bijzonder voor mij, want voetbal en ik zijn zware tegenpolen van elkaar. Zeker niet tegenpolen die elkaar aantrekken. Daarnaast heb ik ook totaal geen verstand van voetbal, laat staan van zaalvoetbal. Je zou kunnen zeggen dat dit een unicum was voor mij. Het was ook niet zomaar dat ik ging kijken.

De vriendenclub

Mijn oudste vriend, Rahul, die nooit aan sport deed, begon een kleine jaar geleden met zaalvoetbal. Het is een nieuw team, gevormd in juli 2014. Het bestaat uit een groepje jongens dat graag een balletje trapt en met uiteenlopende nationaliteiten. Namelijk, Afghanistan, India, Maleisië, Marokko, Tjetjenie en Turkije. 3 van de 10 hadden al ervaring met zaalvoetbal, waarvan 2 op hoog niveau. Zij kozen er echter voor om van een vriendenclub een zaalvoetbal team te maken met de naam: Brederodes zaal 5. Het team boekte al snel resultaat, want ze hebben in hun 1e seizoen alle wedstrijden gewonnen en 2 gelijk gespeeld. Afgelopen vrijdag was de kampioenswedstrijd. Winnen ze deze wedstrijd? Dan worden ze kampioen. Brederodes zaal 5 tegen de De Bilt 7 kon beginnen.

De wedstrijd

In de eerste paar minuten van de wedstrijd leek het erop alsof het kampioenschap al binnen was. Zeker toen ik hoorde dat ze de vorige wedstrijd 1-19 hadden gewonnen tegen dezelfde partij. Met een aantal doelpunten voorsprong voor Brederodes, zakte hun concentratie in. De Bilt 7 pakte dat voordeel en tegendoelpunten vlogen binnen. Het werd uiteindelijk toch nog wel spannend. Maar de Bilt 7 was geen match voor Brederodes. De jongens van Brederodes zaal 5 wonnen uiteindelijk met 12-05.

Achteraf heb ik Rahul nog een aantal vragen gesteld.

Hoe voelt het om kampioen te zijn?

Goed! Ik had in eerste instantie niet verwacht dat ik mij zo zou voelen omdat ik er vrij nuchter mee om ga. Maar omdat er veel publiek was, werd het toch een feestje. Helemaal toen er andere leden van Brederodes het veld op kwamen met twee bosjes bloemen en twee (alcohol vrije) champagne flessen. Toen voelde ik me wel echt een kampioen. Het feest ging in de kleedkamer natuurlijk door, ondanks veel discussies en irritaties hebben we het seizoen goed afgesloten.

Gaan jullie door met dit team?

Als het goed is wel, maar iedereen moet hier nog wel definitief antwoord op geven. Ik weet in ieder geval wel dat ik volgend jaar weer aanwezig ben.

Mogen jullie nu door naar een hogere klasse?

Yes. Volgens mij worden we automatisch naar een hogere klasse geplaatst. Maar ik heb mensen horen zeggen dat er vrijwel geen verschil zit tussen de zevende en zesde klasse. Dus volgend jaar worden we weer kampioen!

Wat vond ik zelf van zaalvoetbal?

Het was eigenlijk best leuk om te zien. Dat komt mede doordat ik ook een aantal van de jongens ken, maakt het net wat persoonlijker. Daarnaast is een wedstrijd zaalvoetbal een stuk korter dan een gewoon voetbalwedstrijd. Ik had geen idee, een compleet nieuw gegeven voor mij =D. Het laatste puntje dat helpt, is de snelheid in het spel. Het lijkt in dat opzicht op basketbal. Misschien ga ik wel eens vaker kijken.

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

één antwoord

  1. Marja van der Gouw

    Erg leuk te lezen dit verhaal over de Kampioenen. Inderdaad een bijzondere samenstelling van deze voetbal-maten-klub. Ik zou zeggen: ‘gewoon’ doorgaan!!
    Nogmaals van harte gefeliciteerd allemaal!

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.