Irritaties in het verkeer zijn heel makkelijk op te noemen. Onnodig links rijden, onnodig te hard rijden, bumperkleven, je smartphone gebruiken, geen voorrang verlenen, dubbel parkeren, niet kunnen parkeren en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Wat voornamelijk opvalt is dat de 1e drie punten, de meer ruige zaken, voornamelijk door mannen worden uitgevoerd en de overige meer onnozele zaken door vrouwen. Her heeft ook haar frustraties geuit over vrouwen in het verkeer.

Ik zit dagelijks in de auto en per week rij ik zo’n 600 á 700 km. Dan maak je naast de bovengenoemde irritante punten ook genoeg rare dingen mee in het verkeer. Dan heb ik het niet over neuspeuteren. Nee, dat is kinderspel in vergelijking met bovenstaande punten. Ohja, en denk maar niet dat alleen mannen in hun neuspeuteren. Ik zie dagelijks vrouwen, keurig gekleed hetzelfde doen.

De top 3

3. Voeten op dashboard

Voor velen is dit waarschijnlijk gewoon normaal, want ik zie het zo vaak! Maar tot op de dag van vandaag snap ik niet waarom mensen dit doen. Ten éérste zit het totaal niet comfortabel. Zo groot is Nederland niet, waarom wil je rondrijden met je voeten op het dashboard? Ten tweede en het meest belangrijkste, het is super gevaarlijk. Tegenwoordig zit er in elke auto wel een airbag voor de passagier. Lijkt me niet zo lekker zitten als de airbag afgaat wanneer je benen daarop liggen. Dat is het minste van je zorgen, want stel je krijgt een kop staart botsing. Los van de airbag die er dan uitkomt, volgens mij schieten je benen direct door de voorruit en misschien nog wel erger. Maar niks gaat boven comfort toch..?

2. Persoonlijke verzorging

Hier maken zowel mannen als vrouwen zich aan schuldig. Ik zie het bijna dagelijks wel voorkomen. Mannen scheren zichzelf tijdens het autorijden of strikken hun stropdas en vrouwen doen hun make-up tijdens het autorijden. Met andere woorden, tijdens het autorijden zit de vrouw op het puntje van haar stoel, 1 hand op het stuur en mascara in de andere hand en dan probeert ze dit aan te brengen door zo dicht mogelijk op de achteruitkijkspiegel te zitten. Gelukkig heeft iedereen een auto die automatisch afstand houd en volledig remt als de auto voor je afremt. Dat rechtvaardigt dit gedrag direct.

Make-up in het verkeer | His or Her

1. Films kijken in het verkeer

Smartphone gebruik in het verkeer wordt tegenwoordig zoveel gedaan, het lijkt wel normaal. Dat is het overigens niet, de boete is € 230,-. Maar films kijken is net even de overtreffende trap. Dit heb ik ook maar twee keer gezien en dan gelukkig ook niet bij gewone burgers. Ik zag het namelijk bij vrachtwagenchauffeurs. Ze hadden beide gewoon een laptop op hun dashboard staan met een film op. Eén van de twee had er ook nog eens een magnetron naast. Het moet echt niet gekker worden.

Welke gekken dingen maken jullie mee in het verkeer?

 

Ps: De afbeelding in de header is ook een manier om je banden te verwisselen.
Bron: header afbeelding

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.