Het is weer bijna zomervakantie en dus voor velen de tijd om de koffers in te pakken en Nederland gedag te zeggen! Dit geldt echter niet voor iedereen. Sommigen onder ons reizen het liefst buiten het hoogseizoen en blijven deze zomer dus gewoon thuis. Dit gevoel kan behoorlijk deprimerend werken. Vooral als het lekker weer is en jij binnen achter je bureautje zit te werken. Maar thuisblijven hoeft niet saai te zijn, er zitten ook leuke kanten aan. Welke dat zijn, dat lees je hier!

  1. Ga je met de auto naar werk? Dan sta je binnenkort niet meer in de file. Straks ben jij King of Queen of the highway! Karren maar.
  2. Ook als je met het OV reist, zul je merken dat je steeds lege trams of bussen zult treffen. Kan je ongestoord genieten van je ritje.
  3. Ben je fan van Goede Tijden en vraag je je af hoe je de weken door moet komen? Niet getreurd, er is deze zomer een spin-off genaamd Nieuwe Tijden.
  4. Wil je lekker shoppen of door de stad struinen, ga je gang, je hebt vaak de winkels voor jezelf. Bovendien is er ook sale.
  5. Als het dit jaar mooi weer wordt, zal de Zomercarnaval in Rotterdam weer plaatsvinden. Je waant je dan even in Brazilië.
  6. Er zijn tal events: van muziek events tot food events. Je hebt ze voor het uitkiezen; Kwaku Summer Festival, Amsterdam Pizza Festival, Rotterdam Cheescake Festival, Mysteryland, Latin Village en ga zo maar door. Daarnaast heb je ook weer Wednesday Night Skating.
  7. Ben je een echte filmliefhebber, ga in augustus dan naar de pleinbioscoop. Weer eens wat anders dan een filmpje downloaden of in een bioscoop bekijken.
  8. In Nederland wordt het in de zomer pas laat donker. Moet je deze zomer dus gewoon werken, dan kan je na werk nog eindeloos genieten van (hopelijk) het weer of allerlei leuke dingen na werk plannen. Zo heb je toch nog het gevoel dat je even bent weggeweest.
  9. Als de collega’s terug beginnen te komen, kan je uit hun vakantieverhalen inspiratie opdoen voor jouw volgende vakantie.
  10. Last but not least, je hebt deze zomer doorgewerkt en dus geld opzij gezet om lekker tijdens het laagseizoen een verre reis te maken!

Fijne vakantie thuisblijvers! Oh ja, ook voor de mensen die “echt” op vakantie gaan!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.