San Francisco stond al een tijdje op mijn lijstje. Nu ben ik eindelijk geweest en kan ik erover vertellen. Ik kan een blog wel met meer dan 800 woorden vullen, maar ik zal het houden op enkele things to do in San Francisco.

Streetview

Iedereen kent wel de straten van San Francisco. Geloof me, ze zijn echt zo steil! Ik ben geen sporter, maar in die ene week heb ik zeker mijn dosis beweging gehad.

Streetview_Lombard street San Francisco | His or Her

Verder zie je mooie huizen in de Victoriaanse stijl en uiteraard the painted ladies. Denk maar aan de huizen van de serie Full House of de film Mrs. Doubtfire. Het kost wel veel geld om een huis te kopen in San Francisco. Wat ik heb gehoord is dat het wel kan oplopen tot een miljoen dollars!

Painted Ladies San Francisco | His or Her

Wat je uiteraard ook ziet, zijn de leuke kabeltrams! Een ritje met de tram is echt een leuke ervaring en dat moet je gewoon gedaan hebben. Een enkele rit kost tegenwoordig $7.

Kabeltram San Francisco | His or Her

Daklozen

Wat mij op dag 1 al meteen opviel, waren de daklozen. In het begin zag ik er een paar en dacht ik dit is natuurlijk normaal voor de VS. In Nederland ben ik dat niet meer gewend. Downtown zag ik met de dag meer daklozen.

Ik heb begrepen dat veel daklozen verslaafd zijn en om die reden geen dak meer boven hun hoofd hebben. Veel daklozen vinden het klimaat in San Francisco ook aangenaam en het lijkt er bijna op alsof zij het wel prima vinden om buiten te leven.

Het grappige is, ik heb van veel mensen hele positieve verhalen gehoord over San Francisco, maar helemaal niets over de daklozen. En juist deze groep mensen zijn mij bijgebleven.

Toeristisch

San Francisco bestaat uit zoveel meer dan alleen de mooie straten, huizen en mensen. Je hebt een aantal toeristische attracties. Een daarvan is de bekende, supercoole Golden Gate Bridge. Je kunt ook over de brug lopen en fietsen. Dat heb ik zelf niet gedaan, maar mocht je het leuk vinden dan is het een optie. Je kunt dan bijvoorbeeld vanaf de stad over de brug fietsen naar Sausalito (schilderachtig kustplaatsje), daar vandaan kan je met de ferry terug.

Union Square

Als je wilt shoppen of gewoon lekker wilt relaxen, dan is Union Square the place to be. Je kunt daar winkels vinden zoals Forever 21, GAP, Victoria’s secret, Banana Republic enz. Daarnaast heb je ook grote malls zoals de bekende Macy’s en Saks and fifth avenue.

Je kunt om en nabij Union square voldoende diverse restaurants vinden. Ondanks dat, heb ik eigenlijk alleen maar Aziatisch eten gegeten…en het was heerlijk!

Het is mij opgevallen dat de Amerikanen het (nog) niet zo nauw nemen met allergieën. Er staat bijvoorbeeld niet standaard op de menukaart vermeldt of er allergenen zijn. Bovendien las ik zelfs op een menukaart dat het restaurant niet aansprakelijk gesteld kan worden in het geval van allergieën. Dat vond ik best eng.

Op Union Square kan je ook opstappen op een hop on hop off bus. Dit is wel de makkelijkste manier om een indruk te krijgen van de stad. Wat mij wel opviel, is dat er bij geen enkele hop on hop off halte een bordje staat. Als je dus bent uitgestapt en je wilt weer opstappen, dan moet je dus gissen waar de volgende bus zal stoppen. Dit heb ik natuurlijk wel aan een gids gevraagd. Hij wist niet waarom er geen bordjes stonden en vond het volgens mij ook vrij normaal.

Alcatraz Island

Ik zag het al vanaf het vliegtuig. De zwaarbeveiligde gevangenis Alcatraz. Deze gevangenis is nu gesloten, maar eens werden de gevaarlijkste criminelen opgesloten op dit eiland. Mocht je een bezoek willen brengen aan Alcatraz Island, dan raad ik je aan om vooraf online kaarten te regelen via de officiële website. Als je ter plekke een kaart wilt kopen, loop je het risico dat alles uitverkocht is.

Vanaf Pier 33 op Fisherman’s warf vaar je met de Ferry naar het eiland. Op het eiland kan je zelf rondlopen (lees: klimmen, oef, wat waren deze hellingen steil). Daarnaast kan je een audio tour in het Nederlands doorlopen!

Alcatraz San Francisco | His or Her

Roadtrip Highway 1

Als je naar San Francisco gaat, moet je zeker een uitstapje maken langs Highway 1. De weg loopt namelijk langs de stille oceaan en je kunt langs vele mooie plekken stoppen en genieten van de rust, natuur en dieren. Ik ben naar Monterey en Carmel geweest en in Monterey hebben we de 17 mile drive gedaan. Aanrader!

Pacific Ocean San Francisco | His or Her

Wijnproeverij

Of je een wijndrinker bent of niet, je moet ook echt een bezoekje afleggen naar Nappa Valley en/of Sonoma. Hier kun je wijn leren drinken en proeven. Als het je bevalt, kun je de wijn ook aanschaffen. Onderweg zie je prachtige wijngaarden, dus je geniet ook nog eens van de omgeving. Je kunt de wijnproeverij met een georganiseerde tour bezoeken of natuurlijk een auto huren en zelf rijden (maar niet met teveel glazen op 🙂 ).

Wijnproeverij San Francisco | His or Her

Heb je zelf nog tips voor San Francisco? Laat het dan even weten!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.