Ik ben laatst een weekendje naar Londen geweest. Het was mijn vijfde keer. Je zou dan denken dat ik alles al bijna gezien heb. Niets is minder waar. Londen is zo groot en zit vol met leuke wijkjes en smakelijke restaurantjes. Ik neem je in deze blog mee naar Londen baby!

Shoreditch in Londen

Ik had van mijn zus een 100% Londen boekje gekregen en ik had dit tijdens de reis naar het vliegveld al helemaal doorgebladerd. Toen ik in Londen door de straten liep, kwam het een en ander mij zo bekend voor, omdat ik het dus ook in mijn boekje had gelezen. Handig en zeker een aanrader!Shoreditch Things to do in Londen | His or Her

Mijn reispartner wilde graag naar de Nudie Jeans Repair Shop gaan. Die heb je namelijk niet in Nederland. De Nudie shop zat in de hippe en bruisende wijk Shoreditch. Ik dacht bij mezelf: “nooit van gehoord”. Op een gegeven moment wandelde ik door de straten dichtbij metrohalte Liverpool street, toen ik opeens een hoog gebouw zag met bovenaan het woord “TEA”. Dat kwam mij zo bekend voor, dat ik snel mijn 100% boekje erbij pakte. Dit groot “pakhuis” was namelijk een pizza tentje in de wijk Shoreditch. Beetje frappant, het woord TEA bovenaan een pizza tentje. Anyways, we hadden onze bestemming bereikt.

In Shoreditch kom je veel hipsters tegen, de hele wijk krioelt ervan. Daarnaast heb je ook veel boetiekjes met prijskaartjes waar je u tegen kunt zeggen. In Shoreditch heb je ook een pop-up mall genaamd Boxpark Shoreditch. Hier vind je leuke winkeltjes en op de bovenste verdieping zijn er allerlei restaurantjes (fish and chips zijn hier zeker een aanrader). Op het laatste wil ik graag wat dieper op in gaan.

Eettips (niet onbelangrijk)

Dishoom

Als je ooit in Shoreditch bent, moet je zeker gaan lunchen (ontbijten en dineren kan ook) in Dishoom. Dit is een leuk Indiaas restaurantje, zonder Indiaas personeel (wellicht wel in de keuken?). Je kunt er van alles eten en drinken; tandoori chicken, lamskoteletten, naan, basmati rijst, chai, mango lassi etc. Dit restaurant is erg hip en smaakvol. Daarnaast is het ook erg druk. Wij kwamen daar aan rond half 12 en alle tafels waren toen bezet. We kregen een pieper mee en moesten ongeveer een kwartier wachten op een tafel. Het was het wachten echter wel waard. Als je een voor-en hoofdgerecht en 2 drankjes bestelt, ben je ongeveer ₤25 p.p. kwijt.

Dishoom Things to do in Londen | His or Her

Kin

Ben je in voor Aziatisch eten? Ga dan zeker langs Kin. Ik heb hier gesmuld van het eten. Je kunt allerlei Aziatische gerechten bestellen. Denk aan Thaise pittige garnalensoep (neem het woord pittig serieus bij dit gerecht), satés, loempia’s, nasi goreng, Singapore noodles en ga zo maar door. Het eten is lekker, zeer betaalbaar en het restaurant is leuk ingericht. Het personeel is bovendien erg vriendelijk en opmerkelijk genoeg niet Aziatisch :-).

Kin Things to do in Londen | His or Her

Eten Kin Things to do in Londen | His or Her

Burger & Lobsters

Het concept bij Burger & Lobster is zo simpel als maar kan. Eet je een burger of een lobster? Meer varianten heb je namelijk niet. Dit concept moet zeker bedacht zijn door een man :-). Naast je burger of lobster krijg je franse frietjes en een salade. Het eten is lekker en ook hier is de sfeer goed. Als het te druk is kan je aan de bar zitten. Op die manier kan je in de keuken kijken, maar dan net op een goede afstand. De burger of de lobster kosten beide ₤20.

Burger en Lobster Things to do in Londen | His or Her

OV tip

In Londen moet je gewoon met de metro en/of bus reizen. Dat is gewoon de manier om overal gemakkelijk te komen. Uiteraard wil je dan ook niet te veel geld kwijt zijn. Mijn tip is dan ook: schaf bij aankomst direct een Oyster kaart aan. Deze kaart kost ₤5. Dit is in principe je borg. Als je namelijk op de terugreis je kaart inlevert, krijg je dit bedrag terug. Als je een saldo in de min hebt, krijg je de ₤5 borg minus het bedrag dat je in de min staat, terug.

Als je aankomt op het luchthaven kun je meteen een Oyster pas aanschaffen en er tegoed op laten zetten. Bij iedere metrostation moet je inchecken met je kaart, net zoals dat in Nederland gaat. In de bus moet je echter alleen inchecken, uitchecken is niet nodig! Dat zou ook handig zijn in Nederland.

De Oyster kaart is goedkoper dan het aanschaffen van een enkele kaart of een dagpas. Als je een weekend in Londen verblijft en je continue gaat reizen, zou ik je adviseren om er in eerste instantie ₤20 op te laten zetten. Je kunt altijd nog meer tegoed opladen en het resterende bedrag krijg je weer terug bij het inleveren van de kaart. Je verliest dus geen geld.

Ga je voor het eerst naar Londen? Dan is het uiteraard de moeite waard om de toeristische bezienswaardigheden (London Eye, Big Ben, Tower Bridge etc.) te bezoeken. Ten slotte moet je ook even geshopped hebben in Oxford Street.

Dit waren mijn tips en tricks voor een weekendje Londen!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.