Tegenwoordig zijn er telefoonhoesjes in alle kleuren en vormen. Je kunt het zo gek nog niet bedenken. Frietjes van de McDonalds eet je niet alleen op, je kunt dit design ook als telefoonhoesje gebruiken. De tijd van de eenvoudige hoesjes, dat alleen als bescherming voor je telefoon diende, is voorbij. Als je het mij vraagt, geldt dit voor zowel hem als voor haar.

Om te testen welk telefoonhoesje in de smaak valt bij mannen en vrouwen, heb ik een telefoonhoesje van Telefoonhoesjestore (met 1 s) getest voor hem en haar. Deze webwinkel biedt een groot scala van telefoonhoesjes aan en iedereen kan in deze webwinkel slagen. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een Samsung Galaxy S7 hoesje of een iPhone 7 hoesje.

Hoesje voor hem

His heeft een iPhone 6s en heeft een Gameboy hoesje uitgezocht in de iPhone 6s hoesjes collectie. Voor mannen moet een telefoon functioneel zijn. Niet teveel poespas met allerlei vakjes voor pasjes, maar liever wel een goede bescherming voor de telefoon. Mannen hebben hun portemonnee meestal in hun broekzak zitten en hebben dus alle pasjes binnen handbereik. Het is dan niet nodig om nog pasjes kwijt te kunnen in een telefoonhoesje. Dat hoesje moet namelijk ook nog gemakkelijk in een broekzak passen. Sommige mannen, zoals His, vinden het wel leuk om het functionele te combineren met iets leuks. De telefoon hoeft niet saai te ogen, maar mag wel opvallen. Een Gameboy is wel het meest nostalgische wat een man van eind twintig in deze tijd kan wensen.

gameboy hoesje voor hem | His or Her

Hoesje voor haar

Ik heb zelf een super geavanceerde hoesje voor mijn Huawei P9 en ben voorlopig voorzien in mijn telefoon behoeftes. Daardoor ben ik zelf op dit moment geen goede testpersoon voor een hoesje, maar ik heb wel een tester gevonden!

Deze vrouwelijke tester heeft een hoesje met bloemetjes print gekozen voor haar iPhone met een subtiele vakje voor een pasje. Vrouwen hebben de behoefte aan ruimte voor iets persoonlijks. Een bankpasje, werkpasje, ov-chipkaart etc. Iedereen heeft zijn/haar telefoon de laatste tijd overal bij zich. Vrouwen willen dan ook meteen dat ene pasje makkelijk bij de hand hebben, aangezien zij hun portemonnee vaak niet in hun broekzak hebben zitten. Deze functionaliteiten moeten wel in een vrouwelijk getint hoesje passen. Dus de ruimte voor een pasje gaat gepaard met een omslag van bloemetjes, glitters, frietjes en ga zo maar verder.

Bloemetjes telefoonhoesje voor haar | His or Her

De man en vrouw verschillen van elkaar als het gaat om eisen aan een telefoonhoesje. Het moet voor allebei functioneel zijn, alleen wordt het functionele op een andere manier geuit. Of de man en de vrouw allebei voor een opvallend uiterlijk kiezen, is de vraag. Ik denk persoonlijk dat dit te maken heeft met individuele smaken. Toch vermoed ik wel dat vrouwen sneller een hoesje kiezen op basis van uiterlijk, dan op basis van de functionaliteiten.

Hoe zoek jij een telefoonhoesje uit? Kijk jij naar het uiterlijk of naar de functionele aspecten?

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Shanti

  Gameboy is wel een leuk telefoonhoesje! Ik moet eerlijk zeggen dat functionaliteit van een hoesje voor mij toch belangrijker is dan het uiterlijk.

  Beantwoorden
  • Shalini

   Ja leuk he! Leuk om te horen dat er ook vrouwen zijn die eerst naar de functionaliteit kijken van een hoesje en dan pas naar het uiterlijk.

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.