Onlangs heb ik een lastige opdracht gekregen. De opdracht luidde: schrijf alles op wat je wilt zijn, wilt hebben, wilt doen, wilt worden en wilt krijgen. Je moet daarbij denken dat je de steun van anderen hebt en in principe geen beperkingen hebt. Ik moest dus onwijs uit mijn comfort zone stappen en bedenken hoe mijn ideale out of the box leven eruit zou zien.

De vraagstelling is erg breed. Je hoeft dus niet in hokjes van werk of je privé leven te denken. Het antwoord mag van alles bevatten. En dit is het enge ervan. Wie weet kom je wel achter iets, wat heel eng aanvoelt, maar misschien wel alles is wat je hartje begeert. Voor mensen die erg van structuur houden (zoals ik), is dit gewoon een enge opdracht. Het werd tijd om uit mijn comfort zone te stappen.

Tijdens het maken van de opdracht was het de bedoeling dat je niet zou ophouden met schrijven. Dit is een goede methode, omdat je geen tijd verspilt aan nadenken, maar vanuit je gevoel begint te schrijven. En dan komen er mooie dingen op papier.

Dit is wat ik heb opgeschreven:

Ik wil iets doen met social media, dat doe ik al in mijn vrije tijd en ik verlang ernaar om mijn hobby om te zetten naar werk. De hele dag ‘legaal’ op Pinterest zitten, wie wil dat niet!

Als het even kan, wil ik graag in de buurt van huis werken, omdat ik mijn vrije tijd koester. Daarnaast wil ik met mijn werk iets voor mensen betekenen. Zo doe ik toch nog iets met mijn opleiding Psychologie. Het eindproduct (in welke vorm dan ook) is dus bestemd voor mensen. Als ik collega’s heb, is het fijn om een team met een goede samenstelling te hebben, zodat de balans goed merkbaar is. Hoewel ik mijn vrije tijd koester, wil ik toch fulltime werken. Dat zit helemaal in mijn systeem. Bovendien ben ik nu ook al bijna fulltime bezig met social media. Ten slotte vind ik het belangrijk om ruimte te hebben om zelf beslissingen te nemen of ruimte hebben om een taak naar eigen vrijheid in te vullen.

Als ik mijn antwoord teruglees, merk ik dat ik de opdracht vooral werkgerelateerd heb ingevuld. Dat komt waarschijnlijk omdat ik momenteel mijn eigen werk erg onder de loep neem. Ik ben aan het bekijken wat ik nu echt wil doen in het leven!

Mocht je ook op zo’n punt staan in je leven, dan zou het leuk zijn als je deze opdracht ook zou uitvoeren. Ik vond het erg nuttig en ik ga er zeker meer mee doen.

Stel ik vraag jou om op te schrijven wat je zou doen als alles mocht en kon. En dat je uit je comfort zone moest stappen. Wat zou jij dan opschrijven?

Ter inspiratie heb ik nog enkele afbeeldingen van Pinterest voor je toegevoegd.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

6 reacties

 1. Shusma

  Ik zou als eerste opschrijven …niet zo soft zijn en leren NEE te zeggen zonder ermee te zitten.

  Beantwoorden
  • Shalini

   Bedankt voor de tip! Ik zal zeker kijken. Mocht je nog meer tips hebben, dan houd ik mij aanbevolen 🙂

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.