Op Instagram kom je veel verschillende accounts tegen. De één gaat over fashion, de ander over eten of natuurfotografie. Maar als ik aan Instagram denk, dan komt er één groep als eerste bij mij op. Namelijk de Fitboys & Fitgirls en zij hebben naast sport tegenwoordig nog één ding gemeen. Ze tonen hun prestaties maar al te graag op Instagram. Het is zo’n grote groep, dat ik ze voor het gemak in drie subgroepen heb verdeeld.

Een tijd geleden schreef ik al over een trend dat vrouwen steeds meer te vinden zijn in de sportschool. Deze trend beschreef ik een kleine twee jaar geleden. Ondertussen heeft de fit trend zich doorgezet en komt dit niet alleen tot uiting in overvolle sportscholen, maar ook op de honderdduizenden Instagram accounts. De fitboys en fitgirls sporten niet alleen, maar ze maken ook continue foto’s voorop Instagram.

De afvallers

Het begint bijna altijd met de mensen die willen afvallen. Je zou kunnen zeggen dat dit de Fitboys en fitgirls in the making zijn. Vaak is de bio van het account aangeduid met hoeveel kilo’s deze fitte mensen  al zijn afgevallen. Daarnaast is het account gevuld met before en after posts en dat ze niet kunnen geloven dat ze vroeger niet fit waren. Als je het account moet geloven, zijn de afvallers tegenwoordig alleen maar aan het sporten en houden ze een ‘gezond’ voedingspatroon op na.

De Fitboys & Fitgirls

De ene na de andere Fitgirl staat op. De één is ook nog fitter dan de ander. Waar zie je dat dan aan, vraag je je af? Dat is heel simpel, gewoon aan de foto’s en/of video’s. Zo’n 90% van de posts zijn namelijk in fitnesskleding en de overige 10% in bikini. Hoe zien je volgers anders dat je super fit bent? De posts gaan vaak gepaard met workouts die je het beste kan doen om ook zo fit te worden. Super handig natuurlijk, want het zijn gewoon gratis workout foto’s & video’s. Deze trend zie je natuurlijk ook bij de Fitboys, maar dat vind ik minder interessant om over te schrijven.

Boy or Girl?

In sommige gevallen kan het ook te fit worden. Dan heb ik het over de mensen die een beetje doorslaan. En overal waar ‘te’ voor staat is meestal niet helemaal goed. Dit zijn namelijk de Fitgirls boys. Ik heb het dan over dames die zo hard hebben getraind, dat als je een duim voor het hoofd plaatst je niet meer kan zien of het een vrouw of een man is. Dit zijn natuurlijk de vrouwelijke bodybuilders en die heb je altijd al wel gehad. Maar door Instagram wordt het alleen maar zichtbaarder. 

Ik sport zeker, kijk maar op mijn Instagram account

Zelf sport ik ook graag en ik heb mezelf ook schuldig gemaakt aan een enkele fitness post. Maar om nou te zeggen dat ik een fitness account heb, is niet echt geloofwaardig door alle food posts.

Het is niet vreemd dat sporters foto’s maken. Als je sport heb je vaak een doel. Je wilt afvallen, je huidige postuur behouden of meer spieren bouwen. Daar gaat tijd overheen en hoe track je dit dan? Door bijvoorbeeld foto’s te maken. Dan kan je een foto van drie maanden geleden vergelijken met je huidige situatie. 

Hoe je het went of keert, we zijn in Nederland massaal aan het sporten geraakt, wat zeker een goede zaak is. Daar zijn we dan ook trots op en dit laten we dan ook graag zien op Instagram. Als sportschool zou ik daar slim op inspelen. Biedt gratis wifi aan, zorg dat je zelf een account hebt en claim een aantal hashtags.

 

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.