Het is tijd voor het eerste recept van His or Her. Een gemakkelijke maaltijd die je binnen 20 minuten kan serveren (nog sneller dan Jaimie Oliver’s 30 minute meal).

Wat heb je nodig? Ingrediënten voor 2 personen:

  • Rice sticks 200gram (dit kan je gewoon bij de AH halen)
  • 1 ui
  • 4 knoflookteentjes
  • Zalmfilet 200 gram
  • 2 theelepels vissaus
  • Sojasaus
  • Peper naar smaak toevoegen (haal je bij de toko)

Ik heb foto’s toegevoegd van de rice sticks, vissaus en de peper die ik gebruik. De overige ingrediënten (ui, knoflook etc.) ken je wel.

Hoe maak je het Rice Sticks gerecht?

Begin als eerste met de zalm, want dat duurt het langst. Snij daarvoor de ui en de knoflookteentjes in fijne stukjes. Doe wat olie in de pan en voeg daar de ui en knoflooksnippers aan toe. Snij de zalmfilet in kleine stukjes, dat maakt het bakken makkelijker. Voeg na ongeveer een minuut de zalm toe. Laat het geheel koken totdat de zalm gaar is.

Ondertussen zet je een tweede diepe pan klaar gevuld met water. Dit is voor het koken van de rice sticks. Breng het water aan de kook en doe de rice sticks een paar minuten voordat de zalm klaar is, in het kokende water. Rice sticks zijn namelijk binnen 3 minuten gaar. Voor mij is dit de makkelijkste manier om de rice sticks te koken. Maar er zijn ook drie andere manieren om het te koken.

Zodra de zalm klaar is, haal je het van het vuur en zet je de pan apart. Laat de zalm erin, want die heb je straks nog nodig. Als de rice sticks gaar zijn, giet je het af en zet je de pan met de zalm weer op het vuur. Als dat weer begint te pruttelen, doe je de rice sticks erbij. Bak het geheel en hussel het goed door elkaar. Voeg ondertussen 2 theelepels visolie toe en 3 theelepels sojasaus. Meng het geheel nog goed door elkaar en bak de rice sticks nog wat aan. Als laatst voeg je de peper toe naar smaak. That’s it.

Maak je bord nog mooi op en je hebt voor het oog een chef-waardige maaltijd.

Rice Sticks chef waardig gepresenteerd

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.