Enig tijd geleden had ik via de evenementen button op Facebook een wel heel aantrekkelijk evenement gespot. Namelijk het Food Truck Festival. Daar moest ik als Rotterdammer die van eten houdt wel naartoe.

Het festival in Rotterdam werd vier dagen lang in het Vroesenpark gehouden. Vanwege andere afspraken had ik alleen op de vrijdagavond een gaatje in mijn agenda. Ik hoopte dat de weergoden zouden meewerken. En ja hoor, mijn gebeden werden verhoord.

Ik had die dag niet teveel gegeten, zodat ik nog ruimte had om van alles en nog wat te proeven. Ik was nieuwsgierig naar het aanbod. Er was nog een ding wat mijn plannen mogelijk kon dwarsbomen: de lange rij die er de dag ervoor stond. Op Facebook werd gewaarschuwd voor de lange rij. De bezoeker werd zelfs geadviseerd om op een later moment terug te komen. Net zoals ik het weer mee had, had ik ook de wachttijd mee. Die was er namelijk niet!

Eerste indruk

His en ik liepen het terrein op en mijn reukzintuigen werden al geprikkeld door verschillende geuren. Ik kon niet precies plaatsen wat ik rook. Toen ik eenmaal binnen was, werd de verwarring in geuren meteen verklaard. Het waren er namelijk teveel om te identificeren.

Het was een walhalla van verschillende food trucks. Overal zag ik mensen. Mensen in de rij, mensen die hun gerecht stonden op te eten, mensen op een kleedje in het midden van het terrein. En bovendien, mensen die aan het genieten waren.

Het aanbod

Van tortilla’s tot mosselen, van sushi tot bitterballen, van de Surinaamse keuken tot de Koreaanse keuken. Noem maar wat gerechten op en we kunnen het afstrepen van het aanbod op dit festival. Volgens mij miste ik alleen nog wel de Indiase keuken 😉

Daarnaast viel het mij op dat er veel biologische producten werden gebruikt. Bij de tortilla’s kon je bijvoorbeeld kiezen voor biologische kip en er was ook biologische patat. Er werd dus bewust omgegaan met bepaalde producten.

Zoals ik al eerder heb geschreven heb ik een aantal voedsel allergieën. Mocht je dit ook hebben, kijk dan extra uit. Ik moest echt goed uitvragen wat er allemaal in een gerecht zat. Als ik dan aangaf dat ik iets niet erop wilde, werd het er toch opgezet. De medewerkers werken snel en op de automatische piloot. Je moet dus zelf goed opletten wat er op zit, voordat je een hap neemt.

Je portemonnee

De entree is kosteloos. Dat scheelt weer en ik zou je adviseren om hier gebruik van te maken. Het komt namelijk niet heel vaak voor dat een festival in Rotterdam gratis is.

Voor zover ik heb kunnen zien, kon je bij alle trucks pinnen of contant betalen. Desondanks is het toch altijd handig om contant geld mee te nemen.

De meeste gerechten waren gemiddeld €6. Neem dus voldoende geld mee, mocht je je eetbui goed willen benutten. Daarnaast kan je altijd een gerecht delen als je met meerdere mensen bent. Het viel mij op dat de porties groot waren. Als je deelt heeft dat meerdere voordelen. Je bespaart geld voor andere gerechten en ook ruimte in je maag!

Als je iets wilt drinken, betaal je €2,50 extra voor het glas. Dat is een eenmalige bijdrage. Als je nog een drankje lust, krijg je een schoongespoeld glas bij je nieuwe bestelling. Na afloop mag je het glas houden als souvenir. Dit is ook een milieubewuste actie. Houd dus wel rekening als je de eerste keer twee colaatjes koopt. Je bent dan €10 kwijt.

Nieuwsgierig of hongerig geworden na het lezen van deze review? Aankomend weekend wordt het festival gehouden in Utrecht. Kijk op de website of het festival ook langs jouw huis rondTREKt.

Nog een laatste tip. Het festival wordt meerdere dagen achter elkaar gehouden. Kom je er niet aan toe om alle gerechten uit te proberen? Ga dan de volgende dag weer als je de mogelijkheid hebt of kom bijtijds zodat je genoeg kan uitproberen. Wij zaten namelijk al gauw vol!

Review food truck festival uitgang

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.