Een paar maanden geleden schreef ik een blog over uit je comfort zone stappen. Ik kreeg veel reacties uit mijn omgeving op deze blog. Veel mensen herkennen dit fenomeen. Ook mensen die momenteel tevreden zijn met hun huidige baan/opleiding etc. Het is een onderwerp die velen aanspreekt. Ik had persoonlijk gehoopt dat ik na het schrijven van deze blog meer actie voor mijzelf had ondernomen op het gebied van werk. Dat is helaas niet gebeurd. Met deze blog kondig ik aan dat ik nu echt op zoek ga naar mijn passie!

Het is niet de eerste keer dat ik schrijf over wat ik nu echt wil worden. Toen ik nog blogger was bij Miss Mengelmoes, had ik al een blog over dit onderwerp geschreven. Je kunt deze blog hier teruglezen. De situatie is nog steeds hetzelfde. Ik heb al vier jaar dezelfde functie. Ik vind dat het tijd is voor verandering. Maar hoe creëer je verandering?

Probleem analyse

Om op zoek te gaan naar mijn passie, moet ik stapsgewijs te werk gaan. Het is handig om eerst het probleem te analyseren. Want wat is er nu toch aan de hand?

Bijna vijf jaar na het behalen van mijn Master in Arbeids-en Organisatiepsychologie, werk ik nog steeds aan dezelfde universiteit waar ik gestudeerd heb. Nog specifieker, ik werk op dezelfde afdeling als waar ik de studie heb gevolgd. Een beetje eng he? Het lijkt wel alsof ik de opleiding stalk en er nog steeds aan verbonden wil blijven.

Dit klopt niet helemaal. Ik weet al een tijdje dat ik niet per se iets met de opleiding hoef en wil te doen. Het mag best iets heel anders zijn. De reden dat ik toch dichtbij de opleiding wil blijven, heeft denk ik met veiligheid en bekendheid te maken. Ik loop al bijna tien jaar rond op de universiteit. Ik ken het en voel me er veilig. Dat is heel leuk, maar het is ook een valkuil. Hoe koppel je jezelf dan uiteindelijk los?

Brainstormen

Vanwege het gebrek aan aanknopingspunten, heb ik besloten om mij te richten op diverse vacatures. Als ik gewoon begin met lezen, kan ik zelf afstrepen wat mij niet aantrekt in een baan en wat wel. En dat laatste is belangrijk. Als ik verschillende punten heb verzameld, kan ik gerichter op zoek naar een baan. Oftewel een mogelijke passie!

Nu staar ik naar Google en heb ik voor het eerst geen idee welke zoekopdracht ik moet geven. Ik weet niet waar ik het zoeken moet. Als je dan ook nog breed geïnteresseerd bent in van alles en nog wat, dan wordt het een lastige brainstorm sessie met jezelf.

Potentiële passie

Zoals jullie wellicht weten ga ik redelijk vaak op vakantie. Tijdens iedere vakantie doe ik mee aan een excursie om het land/eiland wat beter te leren kennen. Ik verplaats mij meestal in de reisleider. Het lijkt mij zo’n leuke baan! Alleen dan niet in het buitenland, maar gewoon in Rotterdam! Deze baan lijkt me leuk om de volgende redenen:

-Je ontmoet iedere dag nieuwe mensen met een andere achtergrond.

-Je hebt de meeste kennis en kan deze overbrengen op mensen die geïnteresseerd zijn.

-Je zit niet heel saai de hele dag binnen achter je computer.

-Je komt op plekken die je normaal gesproken niet zou bezoeken, of wel, maar dan tegen betaling.

Kortom, iedere dag is anders. Behalve…het werk is inhoudelijk niet heel veranderlijk. Hoe lang is deze baan leuk? Ach ja, zo kan je allerlei minpunten vinden in een baan.

Daarnaast ben ik gek op social media, aangezien ik veel uren doorbreng op Facebook, Instagram en Pinterest. Een baan op dit gebied, lijkt mij ook erg interessant (lees:leuk!). Dat is dus ook een aanknopingspunt.

Misschien moet ik wel meer gaan denken in termen van mogelijkheden en niet in allerlei obstakels. Een tijd geleden heb ik het advies gekregen om mijzelf open te stellen voor alles wat er om mij heen gebeurd. Ik probeer dus bij iedere baan of functie te denken of het ook iets voor mij kan zijn.

De zoektocht verloopt nog niet zo snel, maar uiteindelijk kom ik er wel. Hopelijk…zucht…

Mochten jullie tips hebben of een leuke vacature voor mij hebben, ik houd mij graag aanbevolen!

Bron afbeelding: Pinterest

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

3 reacties

 1. Prija Jaipal

  Beste Shalini,

  Goed dat je dit onderwerp bespreekbaar maakt. Als ik zo lees ben jij op zoek naar meer vernieuwing, voldoening en uitdaging. Veel mensen zijn hier naar op zoek. Werk brengt vele verplichtingen, maar ook een bepaalde zekerheid met zich mee. Je hoeft misschien niet van je huidige baan af of deze in te ruilen voor een andere functie. Je kunt ook nadenken over constructieve taken en zaken die je daarnaast kunt doen. Dat geeft veel uitdaging en voldoening, zoals vrijwilligerswerk. Probeer ook tijd te reserveren, waarin je echt aan jezelf en je gezondheid denkt, zoals yoga. Zo kun je ook ontdekken wat je echt wil en leer je jezelf beter kennen. Vakantie blijft natuurlijk heerlijk, blijf dus lekker reizen en je horizon op dit vlak verbreden.

  Veel succes!

  Beantwoorden
 2. Shalini

  Dag Prija didi,

  Bedankt voor je mooie reactie. Ik heb hier veel aan. Binnenkort ga ik wel wat veranderingen meemaken op het werkvloer, mogelijk dat dat al helpt. Ik zal proberen je adviezen op te volgen.

  Groetjes, Shalini

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.