Over een aantal weken ga ik op vakantie naar het land waar dit jaar “Wie is de Mol” (WIDM) afspeelde. Het land waar ik ook geboren ben. Als je niet weet waar ik vandaan kom en ook niet tot de 3,3 miljoen behoort die naar WIDM hebben gekeken, ik ga naar Sri Lanka. Als je op reis gaat is altijd de vraag, wat neem je mee op vakantie? Sinds een paar jaar heb ik een lijstje met spullen (luxe artikelen), die ik meeneem op vakantie om het aangenamer te maken. Het gaat dan voornamelijk om de vlucht maar ook op de locatie zelf. Ik heb het dus niet over de standaard spullen, zoals kleding, ondergoed, toiletspullen en valuta van het betreffende land.

Vakantie Musthaves top 10

 

10 musthaves vakantie camera

 1. Camera

Het maakt niet uit of je nou van fotograferen houdt of niet. Iedereen neemt een camera mee op vakantie. Hoe bewijs je anders of je er geweest bent? In mijn geval heeft het ook te maken met het feit dat ik graag plaatjes schiet, dus deze staat wel op plekje #1.

 

Wereldstekker_hisorher

2. Vliegtuigadapter

Ooit heeft een ingenieur bedacht dat in een vliegtuig een twee potige koptelefoon aansluiting moet zitten, terwijl de rest van de wereld dat niet gebruikt. Dit betekent dat als je je eigen koptelefoon hebt meegenomen dat niet gaat werken. Gelukkig is er een oplossing voor, de vliegtuigadapter. Twee jaar geleden ging ik naar Australië, mijn langste vlucht ooit en toen was ik dit kleine stomme ding gewoon vergeten.

 

Koptelefoon_hisorher

3. Koptelefoon

Als je je vliegtuigadapter niet bent vergeten, dan kan je in het vliegtuig je eigen koptelefoon gebruiken. Dan wel het liefst één met noise cancellation, want dat helpt tegen het lawaai van de vliegtuigmotoren en huilende baby’s. Die zijn er namelijk op de één of andere manier altijd.

 

Friends_dvds_hisorher

4. Je eigen films/series

Dat je met zijn allen naar één grote televisie zit te kijken is gelukkig al voorbij.Tegenwoordig heeft elk vliegtuig wel een eigen entertainment systeem per passagier. Maar je zou maar net degene zijn waarvan het systeem kapot is, of je hebt alle films al gezien. Dan is het toch handig dat je een laptop of tablet bij je hebt met je eigen films.

 

Zonnebril_hisorher

5. Zonnebril

Je moet toch in style op reis gaan.

 

Wereldstekker_hisorher

6. Wereldstekker

Als je al je electronica wilt blijven gebruiken, zul je toch één van deze moeten meenemen.

 

Paspoorthouder_hisorher

7. Paspoorthouder

Een paar jaar geleden ontdekt en ik gebruik het nu altijd op reis. Een houder waar je je paspoort, geld, boardingpass etc. bij elkaar kan houden.

 

Smartphone_hisorher

8. Smartphone

Wie is er tegenwoordig nog offline? Misschien wel in het buitenland, want dan is het van de ene tot de andere wifispot.

Sokken_hisorher

9. Sokken

Heel handig voor in het vliegtuig, want het kan freezing zijn.

 

Tassen_10 musthaves vakantie_hisorher

10. Rugzak

Al deze spullen moeten toch ergens in, dus een rugzak kan niet ontbreken.

 

Dit zijn mijn vakantie musthaves, wat zijn die van jou?

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.