Volgens Wikipedia is de definitie van een hobby een ontspannende activiteit die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet. Hobby’s worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier, niet als betaald werk. Als ik dit toepas naar mijn leven kan ik zeggen dat mijn hobby reizen is! Ik zag dit niet bij de voorbeelden staan. Hopelijk is het een geldige optie.

Hoe begon het?

Het komt door mijn zus. Een paar jaar geleden is zij begonnen met het plannen van vakanties voor haar, mijn moeder en mij. Het is nu traditie om minstens een keer per jaar een nieuwe plek samen te ontdekken. Het is reuzegezellig en ik kan het iedereen aanraden. Mijn zus zit ook boordevol nieuwe ideetjes voor vakantie bestemmingen. Zodra ze een nieuw plannetje heeft beraamd, hou ik mijn hart vast. Naar welk verre oord gaan we nu?

Waar gaan we heen?

Onze vakantie hoeft nooit per definitie ver weg te zijn. Een van onze favoriete bestemmingen is en blijft: Barcelona. En weet je waarom? Om een superlekker Indiaas restaurant (Restaurant Gandhi aan de Carrer de Balmes). Eten, tja dat is always on our mind!

Naast Europa proberen we zoveel mogelijk landen te bezoeken in verschillende werelddelen. Het is zo interessant om verschillende landen te bezoeken. Je leert veel over de normen en waarden, gebruiken, mensen, hoe de bevolking leeft etc. Dat vinden wij mooi. Daarnaast is een vakantie ook gewoon lekker en kan het relaxed zijn (tenzij je een stedentrip maakt en je dag helemaal volgepland is).

Er is nog zoveel te zien op deze wereld en mijn motto is: je wereld is zo groot als dat je het zelf maakt. Ten slotte, je kan ook mooie foto’s maken en het gebruiken voor je social media profiel. Zie hieronder een kleine glimp van mijn reisjes.

Omdat het kan

Ik had nooit durven dromen dat ik zoveel mooie, interessante en verre plekken heb mogen zien. Ik voel me dan ook bevoorrecht en weet hoeveel geluk ik heb om deze reizen te maken. Echter weet ik ook hoe we dit voor elkaar krijgen. Net als vele andere mensen werken wij hard voor ons geld. We kiezen er dan ook voor om het onder andere te besteden aan een mooie vakantie.

Soms durf ik niet aan de mensen om mij heen te vertellen dat wij op vakantie gaan. Ik krijg weleens reacties zoals : “ga je alweer op vakantie”? en “wat een verre reis”. Ik begrijp de gedachte. Alleen hoop ik niet dat er gedacht wordt dat ik een geldboom heb waar ik af en toe een dreun tegen geef en mijn reis direct betaald wordt. Die reacties moet ik maar even voor lief nemen.

Wellicht dat de bovenstaande afbeelding van Pinterest motiveert om meer over reizen na te denken. Reizen is namelijk het enige waar je voor betaalt en er voor altijd iets voor terugkrijgt.

Over een paar weken is het weer zover. We pakken onze koffers en vliegen weg. Benieuwd waar wij heen gaan? Houd hisorher.nl dan in de gaten. Jullie hebben een reisverslag van mij tegoed.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 1. Ranuska Jhingur

  Leuk! Ik herken me er ook in. Al voor ik getrouwd was, probeerde ik met mijn ouders en zusje verschillende plekken. Ik hou van vakantie! Mijn geluk: Mijn man ook! Met mijn familie waren de vakanties meer gericht op cultuur snuiven, mijn man en ik doen dat ook, maar een zon vakantie moet er zeker tussen zitten, waar we gewoon niets doen, behalve zwemmen, eten en slapen. Daarom gaan we twee keer per jaar op vakantie, een kleine en een grote. Ook die reacties: Die zijn altijd op vakantie, hoor ik vaak. Maar wij werken ervoor en maken er tijd voor. En het is onze hobby. Tja… Dan gebeurd het best vaak ja, dat we op vakantie zijn. Ik heb van mijn man leren snorkelen in de zee en hij heeft van mij leren cultuur snuiven. Nu combineren we het, of proberen het. Suriname en Curacao zijn twee plaatsen wat vaak herhaald zal worden, wegens familie. Maar het blijft leuk! En ik hoop dat we het kunnen volhouden. Als er kinderen komen, wordt het waarschijnlijk 1x in het jaar.

  Beantwoorden
 2. Shalini

  Hoi Ranuska,
  Bedankt voor je leuke reactie! Geweldig om te horen dat je jezelf erin herkent. Ik begrijp jou ook volkomen. Fijn dat je deze leuke hobby ook kan delen met je man en elkaar aanvult hierin. Ik zou zeggen veel vakantieplezier toegewenst en als je nog een leuke tip hebt, hoor ik het graag.
  Groetjes, Shalini

  Beantwoorden
 3. Mila

  Super ! Ik heb het met een big smile gelezen ,heel herkenbaar voor mij . Reizen is ook mijn grootste passie (hobby) .Mijn voorkeur gaat uit naar Azië vooral Sri-Lanka ,India en Indonesië .
  Diverse keren weer terug geweest,zeer vriendelijke mensen en wat een cultuur-normen en waarden.Overige Aziatische landen vind ik ook wel leuk,maar er zijn toch wel landen waar je weer terug wil.

  Over de money tree, hmmmm mijn buurvrouw vroeg ooit aan mijn : waar doe je het van?!
  Ik in mijn onschuld vroeg : waar heb je het over ? Toen kwam de aap uit de mouw .
  Afgunst !!
  Maar ik heb helaas ook geen money tree. Ik vind mezelf een gezegend -gelukkig mens dat ik mijn passie mag en kan doen.
  Ik mag over een paar weken weer mijn koffers inpakken 🙂
  XXX

  Beantwoorden
  • Shalini

   Hoi tante Mila,
   Ik word blij als ik lees dat u met een big smile hebt gelezen! Dit is dus best een herkenbaar onderwerp he? Azië is inderdaad een fijn gebied om naar te reizen. His komt uit Sri Lanka ( leuk weetje 🙂 ).
   Wat vervelend van de buurvrouw. Zolang u mag en kunt reizen, kunt u uzelf gelukkig prijzen. Geniet er lekker van en als u iets met ons wilt delen, lezen we dat graag terug.
   Groetjes, Shalini

   Beantwoorden
   • Anoniem

    ik plaagde je hoor….. Ik heb nu het gevoel dat ik je gedwongen hebt ! Recept afdwingeniig Dank je wel XXX

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.