Toen je de titel van deze blog zag, wat dacht je toen? Ik hoor vaak dat vrouwen van shoppen houden, maar bijna nooit dat mannen er ook van houden. Zou dat dan niet waar zijn? Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat mannen wel degelijk van shoppen houden. Ik ken ze namelijk wel.

Mannen wachten buiten de winkel

Ik hoor of lees vaak verhalen over dat vrouwen urenlang kunnen shoppen en dat de mannen buiten de winkel wachten op hun vriendin/vrouw. Dat lijkt mij ellendig. Ik heb deze ervaring zelf niet. Ik ken een man die ervan houdt om rustig in winkels te kijken, zijn sokkencollectie aan te vullen, te passen, te beoordelen, te evalueren en uiteindelijk, te kopen. Die man wacht nooit op mij buiten de winkel!

Waar komt het dan vandaan?

Waarschijnlijk zijn er enorm veel verschillen tussen mannen. De een houdt waarschijnlijk echt niet van shoppen en gaat soms doelgericht iets kopen, als het weer tijd is om iets nieuws aan te schaffen. De ander houdt er echter van om soms de stad in te gaan en te kijken wat er in de winkels hangt. Deze verschillen zijn er ook onder de vrouwen. Lang niet alle vrouwen houden van shoppen. Waarom wordt er dan altijd gezegd dat vrouwen van shoppen houden. Waar komt het dan vandaan?

Vrouwending

Shoppen wordt al heel lang geassocieerd met vrouwen. Het is echt een vrouwending. Vrouwen houden ervan om te kopen en te kopen, ondanks dat het niet altijd nodig is. Dan heeft ze weer een nieuwe tas gekocht. Je bent als vrouw zelfs bijna raar als je niet van shoppen houdt. Men vraagt zich dan af of zij wel een echte vrouw is? Shop je dan ook niet graag online? Want dat is ook onderdeel van shoppen.

Ik denk dat vrouwen van shoppen houden, omdat:

 • Ze echt denken dat ze iets nieuws nodig hebben: “ik heb die nieuwe paar schoenen echt nodig!” of “ik heb niks om aan te trekken”.
 • Ze houden van complimentjes en die krijg je vaak als je met iets nieuws wordt gezien.
 • Ze ervan houden om lief te zijn voor jezelf. Heb je een zware dag achter de rug? Ga dan shoppen. Je bent dan voor eventjes weer gelukkig.
 • Shoppen is gewoon leuk!

Mannen houden ook van shoppen

Ik denk dat het langzamerhand wel vaststaat dat mannen net zo hard shoppen als vrouwen. Of het nou online is of in de winkel. Zij genieten er net zo hard van. En dat mag. Het wordt ook tijd om shoppen niet alleen te associëren met vrouwen, maar er een gender-overstijgend begrip van te maken.

Sinds het ontstaan van de metro man is het gebruikelijk om shoppen ook te associëren met mannen. Er ontstaan ook steeds meer mannenblogs over lifestyle en shoppen, zoals Manners, Fashionbeans en FHM. Op die manier wordt het ook een mannending.

Shoppen is namelijk niet alleen voor vrouwen, mannen houden er ook van. En weet je wat? Ik vind het helemaal niet erg. Ik heb liever iemand die met meedoet, dan dat hij buiten op de wacht staat!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

4 reacties

 1. jelle

  Volledig correct! Zolang het niet te druk of geen solden is, kan ik er best van genieten. Al haat ik het,net zo hard als mijn vriendin, om met lege handen thuis te komen 😉

  Beantwoorden
  • Shalini

   Leuk om te horen Jelle! Haha, dat kan ik goed begrijpen. Zeker als je wel verwacht had om iets te kopen 🙂

   Beantwoorden
  • Naushad

   Het hangt per persoon af of diegene van shoppen houdt. Over het algemeen zijn het toch de vrouwen die van winkelen houden zij het kleding dan wel huishoudelijk. Als het om auto’s kopen gaat dan zijn het eerder de mannen die zich ermee bezig houden. Ik persoonlijk shop doelgericht. Ik zou moe van mezelf worden om winkel in en uit te gaan haha. Maar zo heeft ieder zijn eigen manier van shoppen.

   Beantwoorden
   • Shalini

    Haha, jij bent dus wel zo’n man die buiten wacht Naushad 😉 Leuk om je reactie te lezen!

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.