Het is algemeen bekend dat vrouwen ervan houden om te praten. Ze kunnen eindeloos praten over die schoenen die ze toch niet hebben gekocht. Of over dat incident op dat feestje. Het is vaak een herhaling van het onderwerp, maar het verhaal wordt iedere keer net anders verteld. Mannen daarentegen zijn veel directer, die draaien er niet omheen, maar zorgen ervoor dat de boodschap overkomt. Ze geven dan ook vaak kort en bondig antwoord, zonder erover door te ratelen. Soms missen wij vrouwen wel een beetje warmte, begrip en steun. Je kunt je dan afvragen of mannen dan wel luisteren naar het verhaal?

Bevestiging

Vrouwen hebben vaak behoefte aan bevestiging. Waarschijnlijk hebben wij dat evolutionair gezien nodig. Vroeger toen we nog geen “independent woman” waren, hadden we de steun van de sterke man nodig. Toen ging het nog om fysieke bescherming. In de moderne tijd gaat het erom dat je je als vrouw gehoord wilt voelen. Je hebt bevestiging nodig dat je verhaal klopt en dat jij gelijk hebt. Natuurlijk kan je dat soort verhalen ook (of nog beter gezegd: liever) met je vriendinnen bespreken. Het is echter ook leuk als je deze verhalen met je vriend of man kunt delen.

Mannen draaien er niet omheen

Vrouwen gebruiken soms veel woorden om iets uit te leggen, ze verwachten dan ook een uitgebreid antwoord terug. Ik merk vaak dat een uitgebreid antwoord uitblijft. Na een lange stilte krijg ik een kort en krachtig antwoord. Oke, Roger that. De boodschap is hetzelfde. Het is alleen dat de manier waarop de boodschap wordt overgebracht, niet bevredigend genoeg kan zijn voor vrouwen. Mannen draaien er niet omheen, wij vrouwen wel. Een beetje extra drama en spicyness, dat is wat ons tevreden houdt!

Onderwerp

Ik denk dat wij vrouwen moeten begrijpen dat als je een bevestiging wilt van je verhaal door middel van een nog langer antwoord, waar er constant omheen wordt gedraaid, je dan beter terecht kunt bij een van je vriendinnen. Wil je iets aan je vriend of man vertellen, dan ligt zijn reactie aan het onderwerp van jouw verhaal. Vertel je een verhaal over de schoenen die je niet hebt gekocht, dan is het logisch dat het hem niet interesseert en dat hij kort reageert. Vraag je om advies over welk telefoon je moet aanschaffen, ga er dan maar even voor zitten. Als het een “mannelijk” onderwerp is, zul je ook een uitgebreider antwoord krijgen. Logisch!

Mannen luisteren dus wel, maar reageren niet altijd op de manier waarop wij willen dat zij reageren. Neem hier genoegen mee en als jij een heel levensverhaal kwijt wilt, doe dat dan ook gewoon! Het andere geslacht communiceert op een andere manier. Ze begrijpen ons, maar reageren afhankelijk van het onderwerp op een andere manier.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

3 reacties

      • Ranuska

        Hoi, ik zie nu pas ne berichtje. Sorry, Groetjes! ???? Ben echt niet onbeschoft, heel af en toe ben ik er met mijn kop niet bij. Groetjes! ????

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.