Parijs staat weer in het middelpunt. Dit keer niet omdat de Eiffeltoren gesloten is wegens de zakkenrollers, die (vooral) het personeel dwarszitten. Ook niet omdat Kenny B. een mooi meisje in Parijs  vraagt om Nederlands tegen hem te praten. Waarom dan wel? Hint: het heeft te maken met de liefde.

Gister is de dag waarop menigeen harten zijn gebroken. Parijs is een hele liefdevolle attractie kwijt. De 70.000 liefdesslotjes die op de Pont des Arts waren bezegeld, zijn de vuilcontainer ingegaan. De liefde heeft zijn tol geëist en de brug kon dat niet meer aan. Jarenlang hebben verliefde stelletjes slotjes ophangen aan de brug. De sleutel werd in de Seine gegooid, zodat de liefde nooit meer voorbij zou gaan en niemand het hart van de ander meer kon veroveren.

In de zomer van 2013 heb ik de brug mogen bewonderen (nee, ik heb niet bijgedragen aan het gewicht van de brug). Ik moet zeggen, ik was er wel van onder de indruk. Dat de brug ruim 500 kilo moest dragen, realiseerde ik mij toen niet. De wethouder van Parijs heeft zich dat uiteindelijk wel gerealiseerd. Ondanks dat Parijs de stad van de liefde is, staat de veiligheid van de bezoekers, toeristen en Parijse bevolking voorop. Daarnaast waren de liefdesslotjes een aantasting van het erfgoed van Parijs.

Als er iemand blij is dat de sloten permanent verwijderd zijn, zijn dat Lisa en Lisa wel van No Love Locks. Beide dames wonen hedendaags in Parijs en maken zich ernstig zorgen over de schade die de sloten de brug aanrichten. Lisa en Lisa willen de historische bruggen en de stad zelf beschermen vanwege culturele redenen. Volgens hen zijn de Parijzenaars zelf niet blij en trots op deze trend, de Parijzenaars vermijden de brug zelfs in hun eigen stad!

The city of love is omgetoverd naar the city of locks. Volgens de dames hangt iedereen een slot aan de brug: vrienden, gezinnen en zelfs vrijgezellen. Het is een thing to do in Paris geworden.

Hoewel het voor velen jammer is dat de unieke liefdesslotjesbrug in Parijs niet meer bewonderd kan worden, zal Parijs nog steeds bekend staan om de liefde en romantiek. Ga er dus gewoon gerust naartoe! Je kunt je liefde alleen niet meer bezegelen met een liefdesslotje op de Pont des Arts. Anders beklim je gewoon met je geliefde hand in hand de Eiffeltoren, het gaat om het idee he?

 

 

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.