Eerst leken alle terroristische aanvallen een ver-van-ons-bed-show, maar het komt nu steeds dichterbij. Dat is voor iedereen merkbaar en dat zorgt ervoor dat steeds meer mensen leven in angst. De gebeurtenissen beïnvloeden het dagelijks leven.

De VS en het Midden-Oosten, daar vonden de aanslagen voornamelijk plaats. Het valt niet goed te praten, maar het gaf ons hier in Europa wel een gevoel van veiligheid. Daar is nu niets meer van waar. Europa is het nieuwe oorlogsgebied. De nieuwe thuis van angst.

Mensen worden steeds angstiger om zich op drukke plekken te vertonen, of het vliegtuig te pakken of om überhaupt een reis te boeken. Want waar is het nu nog veilig om naartoe te gaan? Dat weet je niet. Iedereen is nu wel alerter en op zijn of haar hoede, omdat je je ervan bewust bent dat het ook jou kan overkomen.

Ik laat me niet tegenhouden door alle enge gebeurtenissen. Als het je tijd is, is het je tijd. Je kan het niet voorkomen, maar je kan wel voorzichtig zijn en je bewust worden van vreemde situaties of van mensen die zich vreemd gedragen. Zoek het gevaar niet op, maar blijf wel je leven leiden zoals je dat deed.

Angst zaaien en chaos creëren, dat is het doel van de terroristen. Ik sta wel stil bij de nare gebeurtenissen, maar ik laat mijn eigen leven er niet door beïnvloeden. De reden is dat dit buiten onze invloedsfeer is. De gebeurtenissen vallen niet te begrijpen, noch kan je er invloed op uitoefenen. Het enige waar je wel invloed op hebt, is je eigen handelen.

De winterdagen zijn eindelijk voorbij! Iedereen heeft behoefte aan licht, zon, warmte, food events etc. En dat is precies waar wij ons aan gaan wagen. Ik vind het belangrijk om door te gaan met het dagelijks leven. Doe de dingen die jij leuk vindt om te doen en breng tijd door met de mensen die jij leuk vindt. Geniet!

Wees voorzichtig en hou van je medemens. Samen kunnen we deze angstige tijdperk wel doorkomen.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.