Hoeveel energie steken we met z’n allen wel niet om over het weer te klagen? Veel! We worden ons er bewust van en stoppen snel met klagen. In het kader van het teveel aan stress die de Nederlandse bevolking hedendaags heeft, ga ik proberen mijn beklag te uiten. Dat lucht namelijk op. Uit onderzoek is gebleken dat je beter negatieve emoties kan uiten, dan het op te kroppen. Als je collega je dus op werk vraagt hoe het met je gaat en je hebt een off day, dan mag je dat best zeggen. De boodschap luidt dus: LET IT GO (Frozen style).

Het voelt vandaag aan als herfst, bleghh, niet leuk. Waarom lijkt het alsof het weer wel consistent is in de herfst en winter en niet in de lente en in de zomer. In de herfst en winter is het bijna altijd gewoon koud en regenachtig, zoals je verwacht in die periode. In de zomer lijkt het net zo. Dat hoort niet! Zelfs de pleinbios loopt op deze manier in de soep. Zo, dat lucht op.

Omdat het vandaag zo’n dag is om te klagen, ga ik er gewoon nog even mee door. Het is ten slotte maandag.

De Eureka (Erasmus Universiteit Rotterdam Eerstejaars Kennismakings Activiteiten) week is weer begonnen. Ik werk op de universiteit, dus ik krijg er automatisch mee te maken. Vandaag was alles zo vol. Inclusief de tram op de terugweg naar huis. Studenten zijn goed, ze ontwikkelen zichzelf en kunnen zo hun steentje bijdragen aan de maatschappij. Aan de andere kant leveren ze ook geld op door zich in te schrijven aan de universiteit, dus positief voor de economie. Maar, er is een maar, weg met de rust op de campus. Het was helaas van korte duur.

Hetzelfde geldt op de snelweg. Ik heb tijdens mijn wekelijkse snelweg rit maar kort genoten van de file vrije periode. Naast vrouwen die mij irriteren op de snelweg, zal het nu de drukte worden.

Let it go_hisorher

Letting go is alleen niet zo gemakkelijk. Het uiten van negatieve emoties kan door de buitenwereld bestempeld worden als vervelend en irritant. Je wilt niet de eeuwige negatieve persoon zijn. Sommige mensen schenken ook meer aandacht aan negativiteit en zullen dus eerder een negatieve opmerking van je onthouden. De keren dat je dus positief bent, wordt door deze groep mensen vergeten. Toch adviseer ik je om de negatieve emoties te uiten!

Na het schrijven van deze blog, voel ik me opgelucht. Het wegdrukken van negatieve emoties is niet goed voor je welzijn. Het wegstoppen van deze negatieve emoties kost energie. Je kunt dus beter investeren in het uiten van deze negatieve emoties, omdat het uiteindelijk zijn tol zal eisen.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Ranuska

  I understand! Afgelopen maandag nog- hey, zelfde dag dat jij geklaagd hebt- heb ik mijn facebook gebruikt om mijn gal te spuwen. Heerlijk is dat he? Lag het aan de maandag? Ik weet van mezelf als ik het opkrop dat het te pas en on te pas (hoe schrijf je dat?) opduikt in mijn hoofd en ik wordt er steeds bozer over. Op degenen die mij boos hebben gemaakt, maar ook op mezelf dat ik toen niet had ingegrepen. Ik heb namelijk dat ene: ‘Had ik dat maar gedaan/gezegd…’
  Maar ik leer het wel. Ik gooi het eenmaal eruit en daarna hoef ik er ook niet meer over te praten. En als het door iemand anders komt, the bitch inside me komt steeds meer naar voren. I’ve been told 😀

  Beantwoorden
  • Shalini

   Haha, het lag zeker aan afgelopen maandag! Even direct uiten en weer verder met de goede moed! De komende dagen gaat het zonnetje weer schijnen, des te meer redenen om positief te blijven en niet te klagen :-p. Groetjes!

   Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.