In Sri Lanka kom je dit drankje overal tegen. Er is geen stad of dorp te bedenken waar het niet verkocht wordt. Of je nou op de markt loopt, bij iemand op bezoek bent of verblijft in een vijfsterren hotel, je krijgt het altijd aangeboden. Zelfs random kraampjes langs de weg verkopen het. Dat laatste is ook te zien in de video.

Wat is King Coconut?

De Singaleze naam is Tembili, maar het staat beter bekend als King Coconut. Het is een bepaalde type kokosnoot dat oranje van kleur is. Daar binnen bevindt zich licht zoete kokoswater. Naast water is dit drankje het meest verfrissende wat je direct uit de natuur kunt krijgen. Ideaal voor een warme dag (m.a.w. voor elke dag, want het is daar altijd warm).

Daarnaast is het ook nog eens heel gezond, het zit boordevol kalium, magnesium en calcium. De concentratie is zo groot dat het meer kalium bevat dan een banaan en meer magnesium en calcium bevat dan een sinaasappel.

Heb je na het zien en lezen ook zo’n zin om een King Coconut te proberen? Ga op vakantie naar Sri Lanka zou ik zeggen. Ga je binnenkort niet naar Sri Lanka. Geen probleem, want het wordt ook al verkocht in een flesje.

King coconut verfrissend drankje | his or her

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.