Je kent de slogan Just do it! vast wel van Nike. Ik was de laatste paar maanden offline, maar in werkelijkheid was ik continu bezig met Just do it! Weten jullie nog dat ik aan het struggelen was om uit mijn comfort zone te stappen en dat ik op een gegeven moment vastgeroest was op werk? Nou dat is nu verleden tijd! Ik ga deze week een hoofdstuk van bijna 7 jaar afsluiten en in het nieuwe jaar ga ik fris een nieuwe uitdaging tegemoet.

7 jaren cyclus

Iedere 7 jaar ronden wij met z’n allen een cyclus af. Er wordt bijvoorbeeld ook wel eens gezegd dat je haarstructuur om de 7 jaar verandert. Het gaat er om dat als je er goed bij stil staat, je om de 7 jaar een grote verandering meemaakt. Ik geloof er heilig in, omdat ik er zojuist een heb meegemaakt. Soms wil je iets heel graag, maar gebeurt het niet. Ik geloof dat die verandering pas plaats zal vinden als het je tijd is en als jij er klaar voor bent. Als het universum weet dat je er klaar voor bent, zal je wel genoodzaakt zijn om goed naar jezelf te kijken en om mee te gaan met de verandering. Herken je dit?

Doenken

Ik heb laatst een training gevolgd waarbij deze term naar voren kwam. Doenken = Denken + Doen. De betekenis erachter is dat je niet eindeloos moet nadenken over hoe je iets moet doen en dat je allerlei theorieën bedenkt en het in je hoofd uitvoert. Nee, je moet het soms gewoon doen (die slogan van Nike komt hier weer van pas). Pas als je iets doet weet je hoe het daadwerkelijk is. Als het de eerste keer niet goed gaat, is het niet erg. Van vallen leer je weer opstaan, van falen leer je weer hoe je kan slagen. Dit is ook precies wat ik heb gedaan.

Er kwam een uitdaging op mijn pad. Vroeger zou ik ervoor bedanken. Ik zou lekker in mijn comfort zone blijven en de uitdaging van me afschudden, nadat ik er eindeloos over zou nadenken. Mijn nieuwe ik heeft besloten om te doenken. Wat heb je te verliezen? Je leert van iedere nieuwe kans in je leven. Als je het niet probeert, dan weet je het nooit.

 

 

 

 

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.