Met een naam als de mijne, val je al snel op. Vind maar eens een naamgenoot in dit land, unieker is er niet. Maar of men het kan uitspreken is een tweede vraag. Vaak word ik aangesproken als Manuel of zeggen ze gewoon M. Ze herkennen mij ieder geval aan mijn ‘lastige’ naam. Tegenwoordig heb ik iets extra’s waar mensen me aan herkennen..

Het is een basic maar tegelijkertijd ook een kledingstuk waarmee je in een bepaalde groep wordt geplaatst. Ik heb het dan over sokken. Denk maar eens aan mannen met witte sokken. Van jongs af aan heb ik meegekregen dat vrouwen daarop afknappen. Dit is mij altijd bijgebleven en heeft mijn kijk op sokken beïnvloed.

Sokken zijn sokken

Het begint al bij het feit dat je me niet zo snel op witte sokken zal treffen. Tenzij je mij tegenkomt in de sportschool. Het stopt niet alleen daar bij. Ik heb altijd al meer sokken gehad dan nodig is. Ik kon gemakkelijk een maand doorkomen en elke dag nieuwe sokken uit de lade trekken. Maar afgelopen week drong het pas tot me door dat ik echt een tik heb voor deze dingen.

Velen gebruiken het om warme voeten te hebben en voor een ander is het gewoon een basic dat samen gaat met schoenen. Voor deze groep zijn sokken gewoon sokken. Voor mij gaat het alleen wel iets verder. Het is echt een onderdeel geworden van mijn outfit.

Hoeveel heb je er nodig?

Bij elke gelegenheid en elke outfit passen andere sokken. Met dat als motto is mijn collectie inmiddels uitgegroeid tot 100+ paar sokken. En dan niet alleen paren die effen zwart/blauw zijn.. Ik heb ze van dik naar dun, van effen kleuren naar alle kleuren van de regenboog en van polka dot tot aan verschillende patronen op 1 paar. Ik heb ze allemaal!

Dit was niet altijd zo. Het begon ongeveer 4 jaar geleden, toen ik tijdens het shoppen spontaan een aantal gekleurde sokken kocht. Ze bevielen zo goed, dat van de één op de andere dag ik ook geen ‘normale’ sokken meer kocht. Sommigen kennen mij ook niet zonder. Het is ook altijd een leuk gespreksonderwerp, waar ik ook ben. In eerste instantie verbaasde reacties (ligt er natuurlijk aan welk paar ik aan heb), maar altijd enthousiast. Het is niet meer mijn naam die de show steelt, zij herkennen mij aan mijn kleurrijke sokken.

 

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

2 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.