Iedereen zegt altijd: “de tijd vliegt”. Ik zeg altijd: “de tijd gaat altijd even langzaam of snel als altijd”. Voor je gevoel lijkt het alsof de tijd snel gaat. It’s that time of the year. Daarom vind ik het belangrijk om even stil te staan bij het huidige jaar. Om even de tijd te nemen om te reflecteren, zodat we binnenkort aan een nieuw jaar kunnen beginnen.

Launch of His or Her

In 2015 werd His or Her gelaunched! Dat was een spannend moment voor ons en dat is het nog steeds. Het hebben van een blog is leerzaam. Je leert dingen over jezelf, maar ook over anderen. Alles wat je schrijft kan door iedereen gelezen worden. Daar moet je je altijd bewust van zijn. Daarnaast is het soms ook pittig om met reacties om te gaan. Niet alle reacties zijn positief en dat hoeft ook echt niet. Ik waardeer het als mensen eerlijk zijn en als zij een andere mening hebben dan is dat alleen maar prima. Je wilt ten slotte ook weten wat de lezers vinden. Als blogger moet je je hier dus op voorbereiden.

Goede voornemens

Je kent ze wel, de goede voornemens. We kennen er genoeg. In het nieuwe jaar ga ik sporten, letten op mijn voeding, niet roken, niet drinken, aardiger zijn voor mijn medemens etc. etc. Hoe komt het dat mensen behoefte hebben aan goede voornemens? Zien zij het nieuwe jaar als een schone lei om verbeteringen aan te brengen in het leven? Wat het ook is, ik “doe” er niet aan.

Misschien doe ik er onbewust wel aan mee, maar dan niet onder het mom van goede voornemens. Ik denk dat iedereen wel op een moment komt, dat het jaar onder de loep wordt genomen en dat er bedacht wordt wat er volgend jaar anders en misschien wel, beter kan. Ook ik heb dat.

2016

Mijn grootste wens voor 2016 en de jaren die zullen volgen is een wereld zonder oorlog. Ik weet dat de geschiedenis zich zal blijven herhalen en dat mijn wens mission impossible is, maar ik mag het wel wensen. Dat is eenmaal de regel van een wens. Het is onbegrensd.

Als ik iets kleiner ga denken, wens ik dat mensen aardiger zijn voor elkaar. Veel mensen vergeten dat dit leven kort is, het is zo voorbij. Geniet van ieder moment en behandel een ander zoals jij ook behandeld zou willen worden. Verplaats je eens in een ander en bedenk hoe jij overkomt op een ander. Natuurlijk draait het ook om liefde voor jezelf. Je kunt niet van een ander houden als je niet van jezelf kunt houden.

Voor nu

Ik loop vooruit op de zaken. We hebben nog 1 week tot het einde van dit jaar. De radiostations staan helemaal in het teken van Kerstliedjes. Mariah Carey en Wham zijn niet weg te denken (terwijl sommigen van ons Beliebers zijn geworden). Heel wat mensen moeten gewoon nog werken en hebben (nog) geen Kerstvakantie.

Anderen zijn al druk in de weer met het inpakken van de laatste cadeautjes voor onder de boom of het bereiden van een feestmaaltijd. De Kerstsfeer is hopelijk in ieder huis te vinden, ook al komt er geen witte Kerst! Daarna volgen de oliebollen, bubbels en vuurwerk tijdens Oudjaar. Pas daarna luiden we het nieuwe jaar in! En kort daarna begint Wie is de Mol weer!

Wat de plannen ook zijn, namens His or Her wensen wij jullie hele fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar!

Trouwens, we zijn altijd benieuwd naar hoe jullie de feestdagen doorbrengen en of er goede voornemens zijn. Mocht je het willen delen, dan is dat meer dan welkom!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

2 reacties

 1. Ranuska

  Hallo! Sorry, late reactie. Maar Gelukkig nieuwjaar! Dat jullie een mooi jaar tegemoet gaan!
  Goede voornemens, afvallen he. Hahaha. Wij vieren onze feestdagen altijd met familie. 1ste kerstdag bij mijn ouders en de 2e mijn phoewa, waar we met zijn velen waren. Oud en nieuw weer bij mijn ouders. (Mijn mans familie was toevallig deze feestdagen niet in het land, anders waren we ook daar)
  Voor mezelf iets gedaan wat ik normaal nooit doe, namelijk geen cadeautjes kopen. Ik zat laatste maanden best wel krap, dus heb ik besloten om geen cadeautjes te kopen voor mijn ouders en zusje. Zelfs niet eens voor mijn man. Dat was best moeilijk! Volgend jaar beter.

  Mijn ene phoewa die is slim, die begint een heel jaar van te voren met cadeautjes kopen, verspreid over het jaar dan. Dat kan ook, maar zo lang kan ik niet wachten voor iemand om mijn cadeautje open te maken.

  Anyways, that was me.

  Groetjes,

  Ranuska.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.