Je ziet het overal, van televisie tot de sportschool, van YouTube tot aan Instagram. Iedereen is er mee bezig en het lijkt niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ik heb het dan over de booty (ook wel billen genoemd in de volksmond). De vraag is dan, waarom is het zo populair? Def Rhymes kwam er tenslotte in 2001 al mee. Of was hij zijn tijd gewoon ver vooruit? Tegenwoordig is het all about that bass.

Het antwoord daarop is, nee! Gelukkig maar, want het zou wat zijn als de man die rapt, je bil gaat ontploffen, een trendsetter zou zijn. (Schat je bil, je bil, je bil gaat ontploffen)

JLO was ook all about that bass

We moeten natuurlijk ook niet vergeten dat Jennifer Lopez rond dezelfde tijd ook al voor een mini Hype zorgde. Maar ook dat had geen lang leven. Het ging weer terug naar super skinny en zeker geen vol achterwerk. Zoals Rico van Opgezwolle het mooi zei; “Jonge dames geloven de laatste modeplaatjes en ze leven nu op slaatjes en een glaasje water”. Het is ook niet vreemd, want dat waren de jaren dat Holland’s Next Top Model hot was. Het getij is de afgelopen jaren wel aan het keren. Plus size models zijn geaccepteerd en het zou mij niet verbazen als twerken het woord van het jaar wordt. Het is tegenwoordig all about that bass.

2 stromingen

Meghan Trainor zingt wel I’m bringing booty back. Maar is het ooit echt weg geweest? Onder bepaalde groepen is het al jaren geaccepteerd. Denk aan hiphop video’s waar het de normaalste zaak van de wereld is. Het is nu alleen mainstream geworden. Waar voorheen alleen eenlingen de trend zette (JLO), zijn dat tegenwoordig meerdere beroemdheden. Naast de bovengenoemde namen zijn de volgende ook toe te voegen: Kim Kardashian, Nikky Minaj, Beyonce, Emily Skye, Jen Selter etc.

Er ontstaan echter twee stromingen. De ene stroming werkt er hard voor (Emily Skye en Jen Selter) en de andere stroming doet het de easy way. Ze hebben het dan van nature en/of via plastische chirurgie verkregen. Gelukkig blijft dat laatste voornamelijk beperkt tot de beroemdheden. De 1e stroming is het meest populair.

Sportschool

Zo erg dat deze hype dus ook doorgedrongen is tot de sportschool. Waar voorheen dames alleen bezig waren op cardio apparatuur om size zero te zijn, zijn ze nu volop te vinden in het mannen domein van gewichten. Ze doen Squats, deadlifts, lunges en nog een aantal oefeningen waar ik zelf de naam niet van weet. En waarvoor doen ze dit? Om een achterwerk te krijgen als hun grote idool Jen Selter. De dame die beroemd is geworden door foto’s van haar achterwerk te posten op Instagram.

Dilemma

Het is wel een ware dilemma voor mannen. Aan de ene kant is het alleen maar mooi dat vrouwen hard aan het trainen zijn voor een mooi figuur. Dus niet de Meghan Trainors die niet trainen maar wel een pondje extra hebben en daar trots op zijn. Daar is niks mis mee, maar dat is een andere discussie.

Nee, het gaat om de dames die hard trainen voor hun curves. Waar zit dan het dilemma vraag je je af? Dat zit in de sportschool. Het is nu dubbel zo druk bij alle apparaten waar voorheen alleen maar mannen te vinden waren. Daarbij kan het soms ook pijnlijk zijn voor het mannelijk ego als de vrouw na jou meer gewicht squad dan jijzelf. Goed excuus om harder te trainen guys, want deze trend blijft nog wel even hangen.

Als het überhaupt lukt voor mannen om nog te trainen met al die afleiding om je heen…

 Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

5 reacties

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.