Naast deze blog, vind ik het ook leuk om te fotograferen. Dat is niet heel bijzonder, want tegenwoordig schiet iedereen foto’s met zijn of haar mobieltje. Neem bijvoorbeeld Instagram. Per dag worden daar alleen al 60 miljoen foto’s op gepost. Maar dat wil nog niet zeggen dat iedereen nu een fotograaf is. Hoeveel filters je ook hebt, fotograferen blijft toch een vak apart.

Je hebt fotograferen en fotograferen

Begrijp me niet verkeerd, want ik heb niks tegen Instagram of foto’s vanaf een mobiele telefoon. Ik heb niet voor niets een telefoon gekocht met 64 gb aan geheugen en dat is goed te merken aan mijn Instagram account. Het wordt steeds gemakkelijker om leuke kiekjes te maken. We doen niks anders, want wie belt er nog met zijn telefoon? Ik durf te wedden dat er minimaal 2 fotobewerkings apps per mobiele telefoon te vinden zijn. En dat de meest gebruikte app de camera is.

Daarnaast is het ook steeds normaler om een DSLR te bezitten of een systeemcamera. Je zou verwachten dat dan de kwaliteit van foto’s ook omhoog gaat. Mits er goed gebruik van gemaakt wordt natuurlijk. Dat laatste is nou precies waarom niet iedereen een pro fotograaf is geworden, ondanks alle technische ontwikkelingen rondom fotografie.

De Pro’s

Van de pro’s kan je het leren. Ik laat mezelf dan ook graag door hen inspireren. Het maakt namelijk niet uit welk apparaat je gebruikt of welke lenzen je bezit. Het gaat erom hoe je ze gebruikt en of je inzicht hebt om het juiste perspectief te kiezen.

Chase Jarvis zei ooit “the best camera is the one that you have with you

Blijf dus doorgaan met welk apparaat je ook hebt en laat je af en toe ook inspireren door de pro’s. Dit zijn de fotografen die ik volg;

  • Chase Jarvis: Hieronder te zien in samenwerking met DigitelRev TV. Daar bewijst hij ook dat het niet uit maakt welke camera je gebruikt.
  • DigitelRev TV: de Top Gear van fotografen, vol humor maar toch kritisch.
  • Tony Northrup: Voor de Nerds die echt alle features willen leren van verschillende camera’s en de technieken voor fotograferen.

Ik probeer zelf ook steeds beter te worden. Mijn portfolio staat ook online op mrajapaksha.nl

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.