Karl Lagerfeld, Viktor en Rolf, Marc Jacobs. Als je deze namen vertaalt naar Indiase termen, kom je uit op: Manish Malhotra, Sabyasachi Mukherjee, Tarun Tahiliani. Dat zijn een paar briljante Indiase modeontwerpers van de zoveel. En geloof me, ontwerpen, dat kunnen ze. Van traditioneel naar modieus. Je kan het niet niet mooi vinden. Althans, dat is mijn oprechte mening.

Op Pinterest is mijn vind ik leuk tabblad gevuld met plaatjes van Indiase mode. Op Pinterest kan je borden aanmaken en plaatjes pinnen. De meeste gebruikers doen dat volgens mij ook. Maar blijkbaar vind ik de vind ik leuk button veel leuker!

Dit zijn mijn favorieten plaatjes van Pinterest:

 

Veel Indian fashion komt terug in bekende modebladen zoals Vogue India, Harper’s Bazaar en Elle India. Het is geweldig om door deze bladen heen te gaan. Maar mijn zoektocht naar deze bladen in Nederland heb ik allang gestaakt. In het buitenland (India, Dubai, Singapore en zelfs in Berlijn) kan je deze bladen wel kopen. Gelukkig bestaan er ook apps om de modebladen te downloaden (soms betaald en soms gratis). Daarnaast is er uiteraard ook een Facebook pagina van deze modebladen. En ook daar like ik dagelijks van alles en nog wat.

Conclusie: misschien ben ik wel gewoon een liker!

Momenteel is de Lakmé Fashion Week bezig in India. De missie van Lakmé is: redefine the future of fashion and integrate India into the global fashion world. En als je het mij vraagt, lukt dat ze aardig. De onderstaande foto’s heb ik gevonden op de website van Vogue India. Het geeft je een glimp van het huidige modebeeld van “Lakme India“.

Geniet ervan!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.