Witte schoenen ook wit houden, de vrienden van Mr Porter helpen ons

Wanneer ik nieuwe schoenen heb gekocht, is het voor mij altijd de uitdaging om ze zo schoon mogelijk te houden. Ik heb nu ook witte sneakers en lichtbruine suède schoenen gekocht en zie die maar schoon te houden. Dat is een behoorlijke uitdaging, zeker met het ‘mooie’ zomerweer dit jaar. Gelukkig zijn er wel genoeg manieren om ze te beschermen, maar ook schoon te krijgen wanneer ze wel vies worden. Als je net nieuwe schoenen hebt, moet je ze altijd eerst inspuiten. Dit voorkomt dat je blijft zitten met vlekken die niet weg gaan hoe hard je ook boent.

Suède schoenen zijn een apart geval

De video is vooral gericht op witte schoenen van leer en van canvas. Voor suède schoenen is er een andere aanpak nodig. Daar ben ik op de hard way achtergekomen, want mijn lichtbruine Clarks zagen er als volgt uit na een regenbui. Hier was ik niet bepaalt blij mee, maar de uitdaging was om ze weer vlekvrij te krijgen.

Hou je witte schoenen wit Clarks vies | His or Her

Het grote verschil met de andere schoenen is, dat je het haast niet moet nat maken. Hoe doe je het wel?

  1. Allereerst moet je het met een zachte borstel lichtjes schrobben. Dit zorgt ervoor dat de losse vuildeeltjes van je schoen gaan.
  2. Als je kleine vlekjes hebt zoals ik, kan je het zelfs weggummen met een speciale suède gum. Zo niet, gebruik dan een schoonmaakmiddel van bijvoorbeeld Jason Markk.
  3. Als laatste stap is het belangrijkste dat je het onmiddellijk schoon dept en de suède weer los borstelt.

Je kunt een starterspakket van Jason Markk kopen. Daar zit al een borstel en schoonmaakmiddel in.

Het eindresultaat:

ou je witte schoenen wit Clarks schoon | His or Her

 

Met dit pakket kan je al je sneakers schoon houden. Of je nou Nederlandse sneakers hebt gekocht of gewoon Nikes en All Stars.

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.