Rage, hype of in de ban van. Op dit moment is het land overduidelijk in de ban van Pokémon Go. Alles en iedereen is het aan het spelen of heeft het erover. Maar wat is de rage over een paar maanden? Als ik er langer over nadenk zijn er in dit land al een hoop rages voorbij gekomen.  Nederland is het nummer 1 land van de rages. Maar hoe komt het dan dat we er zo gevoelig voor zijn of het massaal adopteren?

Van Dale
ra·ge (de; v(m); meervoud: rages)
iets dat tijdelijk erg populair is.

Weet je nog?

In Nederland zijn er al super veel rages voorbij gekomen. Weet je nog dat we in 2013 massaal meededen aan de Harlem Shake? Of rond diezelfde periode allemaal ice water over ons hoofd gooiden voor het goede doel ( Ice Bucket challenge). Nog een paar jaar eerder waren we verslaafd aan Wordfeud. Vorig jaar zomer hebben we ook een rage gehad dat we het nodig vonden om foto’s van vakantiebestemmingen met de temperatuur te verspreiden. En misschien is het je niet opgevallen, maar als je tieners een rare beweging ziet maken met hun armen, dan zijn ze aan het dabben.

Een van de eerste hypes die mij goed bijbleef was die van KPN. Weet je dan al waar ik het over heb? Misschien zelfs niet, want het ging zo lang door dat het alles en iedereen had overstegen. Ik heb het namelijk over de ‘Goeiemoggel’ reclame uit 2007 alweer.

Waarom zijn we het land van de rages?

Hier zijn naar mijn mening twee redenen voor. Dat is het internet en dat we er bijna allemaal gewoon bij willen horen.

Internet

Allereerst het internet. In Nederland is dat niet meer weg te denken. Overal waar je komt ben je verbonden. Ik schreef er laatst nog een post over dat je goed moet zoeken, maar er zijn nog zogenaamde white spots (plekken zonder bereik) te vinden in Nederland. We hebben één van de hoogste penetratie van internet gebruik/toegang in de wereld. Het is tegenwoordig de plek waar veel rages geboren worden, maar nog belangrijker, ze verspreiden door het internet veel sneller dan vroeger.

Als er 1 schaap over de dam is

Niemand wil achterblijven en op de één op andere manier lijkt dat veel sterker in Nederland. We willen allemaal over hetzelfde kunnen praten tijdens de lunch of bij het koffieapparaat. Misschien komt het wel doordat er lange tijd is gestreefd naar (financiële) gelijkheid.

Hoe je het went of keert, de rage van nu zijn we over een paar maanden weer vergeten en zitten we weer massaal achter iets anders aan. Ik kan me moeilijk voorstellen dat we nog Pokemon gaan zoeken wanneer de herfst zijn intrede doet. Ik geef het nog twee maanden en dan zijn we het weer vergeten. Op 31 december worden we tijdens het eindejaarsfeest herinnerd aan waar we het afgelopen jaar met z’n allen zo druk mee zijn geweest haha. We zijn duidelijk het land van de rages.

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

één antwoord

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.