In mijn vorige post hebben jullie al kunnen lezen waar je op moet letten wanneer je een huis wilt gaan huren en/of kopen. Als je dat achter de rug hebt, kom je in een veel leukere fase terecht. Je kunt gaan nadenken over je inrichting. Daar komt ook weer veel bij kijken, maar na afloop kan je ervan genieten. Daarom heb ik een aantal tips voor als je net een nieuwe woning hebt. 

Moet er geklust worden?

De inrichting begint bij de vraag of er geklust moet worden of niet. Sommige mensen kopen een huis waarbij je moet klussen, want dan kunnen ze het volledig naar eigen smaak inrichten. Ik ben niet echt de handigste persoon en mij spreekt juist een huis aan waar niet zoveel aan hoeft te worden gedaan. Een nieuw kleurtje aan de muren en nieuwe meubels zijn voor mij voldoende.

Ga op pad en oriënteer

Als je de eerste stap hebt gehad dan is het belangrijkste dat je je gaat oriënteren in wat je en/of jullie leuk vinden. Ga naar woonboulevards en bekijk zoveel mogelijk winkels. Ga op zoveel mogelijk banken zitten en beeld je in op welke bank je later zou willen ontspannen na een lange dag. Loop ook eens een winkel binnen waar je in eerste instantie nooit naar binnen zou lopen. Misschien hebben ze wel precies de stijl die je aanspreekt of zitten de banken gewoon een stuk lekkerder.

Als je gaat oriënteren doe dit dan vooral doordeweeks, bijvoorbeeld op een maandag of dinsdag. Neem er desnoods een dagje voor vrij, het is het waard. Doe de oriëntatie vooral niet in het weekend, want dan loop je tussen alle gezinnen met loslopende kinderen. . Omdat er bijna niemand langskomt op een doordeweekse dag, wilt het personeel  je maar al te graag helpen, want ze vervelen zich anders dood.

Eens worden over de stijl

Laat je ook zeker inspireren door anderen. Er zijn tegenwoordig genoeg Instagram accounts en sites die over interieurs posten. Denk bijvoorbeeld aan VTWonen of Interior Junkie. Het helpt je ook om je partner of degene met wie je gaat samenwonen, duidelijk te maken wat je leuk vind. Zodat jullie elkaars stijl beter leren kennen.

Als je samengaat wonen, is het wel belangrijk dat je eens wordt over de stijl met elkaar, dus voorbeelden kunnen geen kwaad.. Tenzij het één van de twee niet uitmaakt. Ga je voor landelijk, klassiek, modern of een mix van alle? Dit kan je allemaal ontdekken in de oriëntatie fase. Het belangrijkste is dat je er samen uitkomt. Je kunt niet altijd je zin krijgen, dus je moet compromissen sluiten. Vaak als je het eens bent over een stijl, dan kom je er wel uit. 

De basics

Zodra je het eens bent over de stijl, dan kan je gaan denken over de basics. Je hebt servies nodig, handdoeken, prullenbak(ken), beddengoed, kledinghangers, glazen en mokken en zo kan ik nog heel lang doorgaan. Gelukkig heb je tegenwoordig genoeg winkels en sites waar je terecht kunt voor deze spullen. Zo slaag je voor de basics altijd bij IKEA en de oude en vertrouwde blokker heeft bijna alles wel voor een nieuw huis. Laatst ontdekte ik ook een leuke site voor alles wat bij een bed hoort. Het gaat om de site dekbed-discounter.nl. Ik heb daar mijn dekbed vandaan. Een mooie site voor de basics van je slaapkamer.

De details maken het af

Als je een stijl en de basics hebt, dan wordt het tijd voor de details. Die zorgen er voor dat het echt je eigen huis wordt. Neem daar voldoende tijd voor, want je wilt je huis niet al direct volstoppen met allemaal spullen. Hopelijk helpen deze tips je. Mocht je zelf nog andere hebben, dan hoor ik die graag!

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.