Als Glamour lezer ben ik bekend met de hé, het is oké quotes. Ik herken mezelf niet altijd in de quotes, maar ik vind ze meestal wel grappig en logisch klinken. Deze quotes geven de lezer het gevoel dat je vooral jezelf moet blijven en dat hoe gek iets ook klinkt, dat het toch oke is. Het overkomt iedereen wel en met die informatie in je hoofd kan je jezelf geruststellen.

Mijn eigen hé, het is oké

Ik wil graag een eigen hé, het is oké momentje toevoegen. Ik merk namelijk al een tijd dat er in de maatschappij bepaalde verwachtingen heersen. Namelijk dat als je afgestudeerd bent, je meteen een baan op niveau zult vinden en je super ambitieus moet zijn. Heb je dat niet? Dan doe je iets fout. Althans, dat gevoel begon ik te krijgen. Dat gevoel ben ik inmiddels gelukkig kwijt.

Feit is; meestal ben je nog jong als je bent afgestudeerd. Er zijn veel mensen die dan nog niet weten wat zij met hun leven willen doen. Ik hoor van mensen in mijn omgeving die ouder zijn dan ik, dat zij nu nog steeds niet weten wat hun ideale baan zou zijn. Dat stelt mij gerust, dan ben ik dus niet in de minderheid. Het voelt namelijk altijd goed om te weten dat je er niet alleen voor staat.

The lucky bastards

Er zijn mensen die meteen weten in welke branche of functie zij willen werken. Dat zijn de lucky bastards onder ons, om het maar even zo te noemen. De groep mensen die brede interesses hebben en zich niet kunnen (of willen) beperken tot een ding, is groot. Toch lijkt het alsof mensen toch denken: “jij hebt Psychologie gestudeerd, dan wil je toch ergens werken waar je iets aan je studie hebt”? Dat klinkt op zich wel logisch, maar geloof me, in de werkelijkheid gaat het er niet zo nauw aan toe.

Het gaat om jou

Interesses kunnen veranderen, maar daarnaast moet je je prettig voelen in een bepaalde omgeving en met het werk dat je doet. Werk moet mij voldoening kunnen geven. Aan het einde van de dag wil ik iets betekend hebben voor anderen. Dat hoeft voor mij niet per se in een Psychologische omgeving te zijn.

Hierbij wil ik dus meegeven: Hé, het is oké om als eind twintiger nog steeds niet te weten wat je wilt worden als je later groot bent. Doe de dingen die jij leuk vindt en waardoor jij jezelf kunt ontwikkelen, aan het einde van de dag gaat het om jou. Het is ook belangrijk om de dingen op je eigen tempo te doen. Dan wordt het leven pas echt leuk.

Bron afbeelding: website Glamour (deze hé, het is oké quote is so me!)

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.