Al jaren lang hoor ik van anderen: het festival seizoen is gestart of het komt eraan. Ze hadden het dan altijd over muziekfestivals die tijdens de zomermaanden plaatsvinden. Maar nu is er een nieuw soort festival seizoen dat gaat starten. Namelijk het Food festival seizoen.

1e Foodtruck festival Eeterij Op Wielen

Zo was ik vorige week vrijdag naar het Foodtruck festival Eeterij Op Wielen in de Ahoy. Vraag me niet waarom ze voor die naam hebben gekozen, genoeg andere opties lijkt mij. Het was ook tegelijkertijd het 1e food festival dat plaats vond dit jaar. Je zou kunnen zeggen dat het food festival seizoen is gestart! Het was een vierdaagse food event waar minimaal 30 foodtrucks in een grote hal van Ahoy waren gesetteld. Leuk idee en het eten was prima, maar zoveel foodtrucks in een hal, daar is de Ahoy niet voor bestemd. Binnen de kortste keren stond de volledige hal blauw van het lucht en je kleding stonk volledig naar eten.

Foodtruck Indian Food Festival seizoen | His or Her

Wat ik ook jammer vond was het muntensysteem. Bij de ingang van de hal, stonden een aantal muntapparaten. 1 munt stond gelijk aan €2,50. De gemiddelde prijs voor een gerecht was 2,5 munt. Dat is dus omgerekend € 6,25. Dat vind ik best prijzig, zeker als je de porties ziet van sommige trucks. Maar goed, daar moet je niet al te lang bij stil staan, want je gaat er tenslotte niet elke dag heen.

Gelukkig was het eten super en je had genoeg keuze. Elke keuken had wel zijn eigen foodtruck. Ik vermaakte mij daar prima.
De Eeterij Op Wielen in Rotterdam is al voorbij, maar geen zorgen. Over twee weken zal dit evenement ook plaatsvinden in Breda.

Kan je daar niet op wachten? Dan is er dit weekend een vergelijkbare food festival, maar dan in de Amsterdam Rai.

Coffee festival

De dag na de Eeterij Op Wielen, was ik naar het Amsterdam Coffee festival. Dit werd voor de 3e keer in Nederland georganiseerd en dit maal ook op een grotere locatie namelijk het Westergasfabriek. Voor mij lijkt het wel een traditie geworden, want tot nu toe ben ik daar ieder jaar geweest. Ik heb het dan ook zien veranderen van een niche festival naar een wat algemenere variant die een grotere doelgroep aanspreekt.

Zo zijn er naast alle koffiebrouwers nu ook tal van food en accessoires stentjes. Ik snap het ook wel, want je moet de mensen wel een middagje kunnen entertainen. Zeker de moeite waard om te gaan. Gelukkig hoef je geen jaar te wachten, want volgende maand vind het evenement plaats in Londen. Goed excuus om een weekendje Londen te boeken!

Amsterdam Coffee Festival Food Festival Seizoen | His or Her

Food festival seizoen is pas gestart

Genoeg gepraat over de festivals die al zijn geweest. Nu over naar de food festivals die nog gaan komen! Waar ik het meeste naar uitkijk is de Trek Foodtruck festival. Dit food event start pas vanaf mei en gaat de gehele zomer door. Dit evenement is altijd buiten, waar zo’n evenement naar mijn mening ook hoort te zijn.

Naast het Trek Foodtruck festival zijn er nog minimaal 50 Food events in Nederland deze zomer! Dat wordt smullen =D

Naar welk Food festival wil jij?

 

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.