Er is al geruime tijd een nieuwe trend aanwezig. Ik zie het bijvoorbeeld op Facebook. Een plaatje van de reclamespot van Dove. Een paar vrouwen die naast elkaar staan en allen een andere lichaamsbouw en kleur hebben. En daaronder een plaatje met de Victoria’s secret Angels. Met allemaal dezelfde eindeloze benen, six packs en hier en daar een curve. De meningen over wat nu mooi of aantrekkelijk is, zijn verdeeld. Daarnaast is het schoonheidsideaal ook onderhevig aan constante veranderingen.

Ook komt er steeds meer aandacht voor plus size models. En dat vind ik persoonlijk wel fijn. In februari jl. was er een primeur op de cover van het Amerikaanse sportblad Sports Illustrated. Een plus size model stond namelijk in bikini op de cover! Het ongezonde beeld van size zero modellen mag wat mij betreft naar de achtergrond verdwijnen.

Toen ik laatst in Miami was, viel het mij enorm op dat iedereen bezig is met zijn of haar lichaam. Ik zag constant fitte mensen om me heen. Daarnaast werd er massaal gejogd, gewandeld, gefietst en dus kortom bewogen!

Daarna ging ik op cruise met mensen afkomstig uit verschillende gebieden. Hier zag ik enorme contrasten vergeleken met het beeld van de mensen uit Miami. Op de cruise heerste er een ontspannen sfeer en de kleding werd hier op aangepast…door iedereen. Het leek wel net de Dove reclamespot.

Ik ben mezelf erg bewust van mijn eigen lichaam en wat ik geschikt vind om aan te doen en wat niet. En op de cruise dacht ik soms dat anderen zich daar niet zo bewust van waren, of zich er niets van aantrokken. En wat als zij hier lak aan hadden? Iedereen mag zich toch kleden op de manier waarop zij dat willen?

Goed punt!

Goed punt!

Mijn persoonlijke mening is dat curves goed zijn! Sommigen van ons hebben het van zichzelf en anderen creëren het bijvoorbeeld door middel van squats. Als je het maar op een gezonde manier verkrijgt, dan is het allemaal prima. En hoe iedereen daarmee omgaat is zijn of haar eigen levensstijl. Zolang je maar fit en gezond leeft en dan moeten M&M’s of een wijntje op zijn tijd gewoon kunnen.

Ladies, embrace your curves!

Bron hoofdafbeelding & Pinterest

 

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

2 reacties

  1. Shusma

    En zo is dat! Mensen zouden meer blij moeten zijn met hun lichaam en goed opletten wat je eet in combi met bewegen. YOLO

    Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.