Sri Lanka, het thuisland van His. Ver en onbekend voor mij, maar nu niet meer. Ik neem je mee naar dit stukje paradijs in het verre oosten en vertel je wat je daar kunt eten, zien en waar je dichtbij jezelf kan komen.

Eat

Als ik mensen mijn foto’s van mijn trip naar Sri Lanka laat zien, zien zij vooral wat ik daar gegeten heb. Ja, ik heb ook andere dingen gedaan, but a girl needs to eat. Vanwege de aard van mijn reis en mijn allergieĆ«n, heb ik voornamelijk in hotels gegeten. En dat ging prima. Bij het ontbijt krijg je in de a la carte restaurants standaard allerlei lekkers van het huis. Een plateau met vers fruit, yoghurt, smoothie, brood en smeersels en daarna komt nog het echte ontbijt: een broodje kaas voor mij, want ook dat kan je daar krijgen. Soms vergezeld met een bordje patat, maar mij hoor je dan ook niet klagen.

Ontbijt Eat See Pray Sri Lanka | His or Her

Sri Lanka staat ook bekend om vis, bijvoorbeeld in Negombo kan je lekker seafood eten. Voor de echte die hards kan ik Sri Lankaanse curry aanbevelen. Je krijgt dan rijst en een stuk of 8 curries, vaak komt dat op een apart karretje naar je toe, want al die curries passen niet op de tafel. 

See

Wat kun je in Sri Lanka allemaal zien? Veel, maar hierbij een top 5:

    1. Sigiriya (Leewenrots): is een van de zeven plaatsen in Sri Lanka dat op de werelderfgoedlijst staat. Het is een rots waar je met vele trappen de top kunt beklimmen. Rondom de rots is er water en zijn er tuinen. Vroeger was er een Koninklijk paleis bovenop de rots. De rots wordt niet voor niets Leeuwenrots genoemd, halverwege de rots tref je leeuwenpoten aan en de voorkant van de rots bestond vroeger uit een leeuwenkop. Als je de top hebt bereikt, kan je genieten van een mooi uitzicht.Lion Rock Eat See Pray Sri Lanka | His or Her
    2. Horton Plains National Park: in dit natuurpark kan je een mooie wandeling maken en genieten van de natuur, vogels, watervallen en world’s end. Hier kan je genieten van een uitzicht van meer dan 800 meter diep. Pas wel op, het is erg hoog en er zijn al incidenten geweest van mensen die selfies maakten en toen hun evenwicht verloren. Kleed je goed aan, het is koud in dit gebied en trek bovenal goede wandelschoenen aan. De wandeling is niet altijd erg comfortabel.Hortain Plains Eat See Pray Sri Lanka | His or Her
    3. Theeplantages: Nuwara Eliya (spreek uit: Noere Eli-je) is bekend om zijn theeplantages. Zodra je de stad binnenkomt, kan je niet om de theeplantages heen en het uitzicht is niet te omschrijven, je moet er heen en het zelf ervaren. In de theeplantages werken met name vrouwen, zij plukken gedurende de dag ongeveer 20kg theebladeren. Het is erg zwaar werk, geloof me, ik heb het een half uur gedaan en had het toen al zwaar. De mand rust namelijk met een bandje op je voorhoofd, kan je je voorstellen dat je daarmee 20kg moet dragen?Thee Eat See Pray Sri Lanka | His or Her
    4. Dieren: je kunt er niet om heen. Zwerfhonden op straat, apen in de bomen en rondom de meeste tempels, verschillende soorten vogels, olifanten als je op safari gaat, vissen, haaien en schildpadden als je gaat snorkelen (Pigeon Island in Trincomalee). Safari Eat See Pray Sri Lanka | His or Her
    5. Nederlandse invloeden: in Galle is er een Dutch fort, uitkijktoren Utrecht en zijn er Nederlandse kerken. Als je dus heimwee hebt, weet je dat je richting het zuiden moet trekken.

Galle Fort - Eat See Pray | His or Her

Pray

Wat je bovendien in Sri Lanka kunt zien, zijn veel tempels. Het Boeddhisme is de grootste religie in Sri Lanka. Er zijn dan ook veel tempels waar je Buddha kunt vereren. Bijvoorbeeld de bekende Tooth Relic tempel in Kandy. Hier wordt zoals de naam al doet vermoeden, de tand bewaard van Buddha. Deze tand heeft een lange reis afgelegd vanuit India naar Sri Lanka. In India was de tand destijds niet veilig en is het door een prins en prinses naar Sri Lanka meegenomen. Deze tempel heeft vele bezoekers en eens in de zoveel jaren wordt de tand onthuld aan het publiek.

Naast deze tempel zijn er vele andere tempels te bezoeken. Bijvoorbeeld de cave temple in Dambulla, deze staat eveneens op de werelderfgoedlijst. Deze tempel is de grootste en best bewaarde cave tempel in Sri Lanka. In ieder grot kun je beelden van Buddha bewonderen, maar ook vele mooie schilderingen die behoorlijk goed bewaard zijn gebleven. In al deze tempels heerst en rust en respect. Het is de perfecte plek om dichter bij jezelf te komen.

Ga jij ook naar Sri Lanka of ben je er geweest? Deel dan je ervaringen met ons!

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.