Toen ik vorige week las dat Kimye (Kim Kardashian & Kanye West) weer zwanger zijn, was de eerste gedachte die bij mij opkwam: “East of South West”?

Aangezien baby nr.1 North heet, verwacht iedereen wel dat de nieuwe baby vernoemd gaat worden naar een van de overige windstreken. Ik sluit de naam West als voornaam nu wel uit, omdat de achternaam van de baby al West wordt. Wellicht hoeft dat helemaal niet en zal hij of zij West West heten! In celebrity land is alles mogelijk en gerechtvaardigd.

Het lijkt tegenwoordig wel een trend. De een na de andere opmerkelijke babynaam volgt elkaar op. Blake Lively en Ryan Reynolds hebben hun dochtertje James genoemd. Ik las dat Blake wilde dat haar dochter ook een jongensnaam zou krijgen, net als Blake zelf. Als ik de naam Blake hoor, denk ik niet per se aan een jongen. De naam James suggereert dat zeker wel! Houden de ouders dan geen rekening met het kind zelf? Wordt een kind niet gepest met een opmerkelijke naam? Oh nee, celebrity kids worden niet gepest!

Dan heb je ook nog een aantal celebs die dol zijn op bepaalde landen (misschien een leuke vakantie beleefd?). Het zoontje van Mariah Carey en Nick Cannon heet: Maroccan. Alicia Keys past ook in dit rijtje, zij heeft haar zoontje Egypt genoemd. Ashlee Simpson heeft denk ik teveel geluisterd naar Jennie from the Bronx. Zij heeft haar zoontje namelijk Bronx genoemd. Eerlijk gezegd klinken sommige opmerkelijke namen wel mooi, maar een naam heeft een diepere impact.

Stel dat Egypt op vakantie gaat naar Egypte. Is dat dan niet opmerkelijk? De naam van de passagier en de plaats van bestemming komen met elkaar overeen op de ticket. De douane kijkt je misschien raar aan. Oke, misschien kan je hier wel allemaal mee leven. En op den duur wordt het misschien wel gewoon, je raakt eraan gewend. Het leven van een celeb is al ongewoon genoeg. Dit kan er dan nog wel bij.

Laten we deze trend toch nog even verschuiven naar ons eigen land. En dan met name naar Angela Schijf. Opmerkelijker dan dit kan volgens mij niet binnen een gezin. De kinderen van Angela Schijf heten: Bloem, Mensje en de laatste koter heet Zus!! Ik denk dat Angela teveel in haar rol van Goede Tijden Slechte Tijden is blijven hangen. Na het geven van deze namen komen er geen goede tijden meer hoor Angela.

Misschien is het wel creatief en goed doordacht om je kind geen standaard naam te geven. Ik ben het er ook mee eens dat je niet iets moet doen om andere mensen te pleasen. Dus wil je je kind een naam geven die zeker stof doet opwaaien: DOEN! Ik vind het in ieder geval opmerkelijk en interessant genoeg om er een blog aan te wijden.

Bron afbeelding: www.parentsociety.com

 

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.