Tijdens het werkoverleg kijk ik uit het raam. Het uitzicht op de mist doet pijn aan mijn ogen. Mijn collega is op de hoogte van de weersverwachtingen. En ik natuurlijk niet! Daar heb je een moeder voor die het weerbericht dagelijks voorschotelt of een vriend aan wie je het in de ochtend via de app kan vragen.

Blijkt dus dat dit mistig uitzicht het hele weekend gaat domineren. Mijn collega zegt dat ze lekker een pyjama dag gaat houden. Ze hoeft immers toch niet de deur uit om boodschappen te doen en ze heeft verder geen andere verplichtingen.

Een pyjama dag? Wat is dat dan? Kan ik dat ook doen? Het antwoord is toch echt: ‘Nee.’

Ik ben Shalini en ik ben een alles-moeter! Dit is geen bestaand woord, ik weet het. De betekenis van dit woord is dat ik van mezelf van alles en nog wat moet doen op een vrije dag. Ik ben constant bezig om mijn dag efficiënt in te delen. Ik wil zoveel mogelijk uit mijn dag halen en geen minuut onbenut laten. Of dat altijd plezierig is? Ook dit antwoord is: ‘Nee.’

Als je fulltime werkt, mis je toch soms wat tijd om nuttige of leuke dingen te doen. Wanneer ga je bijvoorbeeld naar de kapper? In het weekend inderdaad. Daarnaast staat er nog meer op mijn to-do lijstje voor het weekend (let op, het is niet op volgorde van hoe belangrijk het is):

·         Boodschappen

·         Quality time voor familie, boyfriend en vrienden

·         De stad in (niet altijd om te shoppen voor mezelf)

·         Verjaardagen bijwonen

·         Mijn Pathé Unlimited pas benutten

·         Restaurantjes bezoeken

·         Huishoudelijke taken

·         Series kijken

·         Recepten van Pinterest uitproberen

·         Auto wassen
De lijst is zo lang. Ik kan me dus geen pyjama dag veroorloven. Of misschien wel? Ik vind het eigenlijk zonde om niets te doen in mijn vrije tijd. Want dat kan toch niet in je pyjama?

Voor nu zet ik deze wens wel op mijn bucketlist. Het staat stiekem toch wel hoog op het lijstje. Misschien moet ik maar eens de stoute pantoffels aantrekken en ervaren hoe het voelt om een dag niet vol te plannen. Maar om gewoon te relaxen met mijn pyjama aan.

Ben jij ook een alles-moeter en wil je geen minuut van de dag onbenut laten? Hoe ervaar jij dat?

 

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.