Ik loop al een tijdje naar werk, omdat het een van de factoren is dat bijdraagt aan mijn zen zijn in de zomer. Zonder dat ik een stappenteller bezit, ben ik de laatste tijd gefixeerd op het aantal stappen dat ik daadwerkelijk heb gelopen op een dag. Dat komt vooral door mijn omgeving, ik zie namelijk dat anderen daarop letten. His telt de laatste tijd zijn stappen via zijn telefoon. Mijn kamergenoot op werk doet dat ook. En als ik meeloop weet ik ook meteen hoeveel stappen ik heb gezet. Misschien wordt het tijd dat ook ik mij ga overgeven aan de stappenteller?

Hoeveel stappen hebben we gezet?

Een half uur per dag bewegen is gezond. Voor de sporters onder ons is dat een makkie. Voor de kantoorwezens onder ons die 8 uur per dag op hun kont zitten en niet sporten, is dat een zeer lastig te behalen doel. De fanaten doen dan ook alles om aan de gemiddelde norm van 10.000 stappen per dag te komen.

Het is 12.30 uur, tijd voor pauze. Mijn kamergenoot en ik houden ons allebei bezig met beweging, zij meer dan ik, maar dat even terzijde. In de pauze proberen we dan ook om een zo groot mogelijk rondje te lopen. In dit weer is dat ook geen straf, dus dat scheelt.

Ondanks dat ik een wannabe fitgirl ben, probeer ik wel flink door te stappen. Deze vorm van sport vind ik dan weer wel leuk. Het half uurtje is voorbij. “Hoeveel stappen hebben we gezet”? Want daar doen we het natuurlijk voor. Als we zien dat we rond de 2000 stappen hebben gezet, dan kunnen we al het werk in de middag weer aan!

Positieve effecten

Als we voldoende stappen hebben gezet, geeft dat een boost voor ons zelfvermogen. De We can do it poster van de Amerikaanse fabrieksarbeidster popt dan op in mijn hoofd. Ik heb deze poster niet voor niets als bureauachtergrond op mijn PC, het geeft echt een boost om naar te kijken.

Daarnaast bereik je je minimale beweging per dag door voldoende stappen te zetten. Het voelt dan alsof je een mentale vinkje kan plaatsen op je to do list achter het woord beweging. CHECK!

Neurotisch

Ik ben vrij neurotisch van aard. Dat is ook de reden dat ik tot op heden geen stappenteller app heb gedownload of een andere technisch snufje heb aangeschaft. Ik ben bang dat ik constant op mijn stappenteller ga kijken en mezelf ga afstraffen als ik niet voldaan heb aan de norm van 10.000 stappen per dag. Het moet wel leuk blijven. Dus als een vorm van zelfbescherming doe ik niet mee aan een eigen stappenteller. Ik lift soms mee met anderen om mee te kijken, maar voor mezelf hanteer ik het loopje naar werk en zoveel mogelijk beweging gedurende de dag als voldoende.

 

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.