Dat ik een sokken liefhebber ben, dat weten de meeste mensen nu ondertussen wel. Naast sokken vind ik ook andere accessoires leuk, denk aan horloges, pins maar natuurlijk ook de stropdas en de vlinderdas. Bij zulke accessoires wordt er snel gedacht aan een formele aangelegenheid en dan kom je ook vaak uit op een neutrale strop- of vlinderdas. Maar het kan ook anders.

De stropdas en de vlinderdas zijn te stijf

De eerste indruk bij een stropdas is dat het gedragen wordt op kantoor. Waar alle mannen een grijs of blauw pak aanhebben met een eenkleurige stropdas. De associatie met een vlinderdas is vaak een Gala. Een stropdas of een vlinderdas hoort ook op zulke gelegenheden thuis, maar ik vind niet dat de das altijd een saaie kleur hoeft te zijn. En het hoort niet alleen thuis op deftige gelegenheden of op kantoor. Het kan ook gemakkelijk op een (verjaardags)feestjes gedragen worden. Ga dan juist niet voor een saaie kleur, want dat komt heel stijf over. Ga voor iets unieks.

Ga voor iets unieks

Stropdassen en vlinderdassen zijn in alle kleuren te verkrijgen. De meest voorkomende zijn de eenkleurige of met een simpel streepjes patroon. Zulke dassen heb je ook nodig, want misschien heb je wel hele drukke sokken aan. Je wilt natuurlijk niet dat je das daarmee vloekt. Of je hebt een dresscode op werk waar je je aan moet houden. Maar voor alle andere gevallen, is er heel veel keuze. Je kunt het zo gek niet bedenken en het is te verkrijgen. Het leuke aan zulke dassen is dat ze je outfit net dat ietsje extra’s geeft. Het oogt nog wel netjes, maar door het unieke patroon is het niet te stijf.

Grand Frank

Tegenwoordig zijn er een hoop merken waar je ook een unieke stropdas of vlinderdas kunt kopen. Een das dat je outfit net dat iets extra’s geeft. Eén van mijn favoriete merken is Grand Frank. Het is een kledingmerk, maar het staat voornamelijk bekend om zijn stropdassen, vlinderdassen en pochets. Als je echt iets unieks wilt, dan ben je bij Grand Frank aan het goede adres. Zij hebben meer unieke dassen dan ‘normale’. Bovendien zijn ze ook nog betaalbaar.

Ted Baker

Wil je een klasse hoger shoppen? Dan ben je bij Ted Baker aan het goede adres. Dit merk staat voornamelijk bekend om zijn unieke (bloemen) patronen op kleding. Dit zie je dan vanzelfsprekend ook terug in de accessoires. Het is van hogere kwaliteit dan Grand Frank, maar dat zie je dan ook terug in de prijs.

Met deze twee merken hoef je geen saaie stropdas of vlinderdas meer te strikken.

Hoe strik je het?

Wanneer je een stropdas of vlinderdas hebt, dan is het nog de vraag hoe je het strikt? Stropdassen moet je altijd strikken, want wie draagt er tegenwoordig nog een clipdas? Bij vlinderdassen heb je nog altijd de keuze tussen dassen die al gestrikt zijn en je alleen nog maar hoeft te bevestigen of een variant die je helemaal zelf moet strikken.

Zelf begon ik ook met een clip vlinderdas. Maar als je ziet hoe simpel het is om een vlinderdas zelf te strikken, dan wil je nooit meer zonder. Daarom een grappig maar ook super handige video over hoe je een vlinderdas strikt. En als extra ook een variant voor de stropdas.

Foto is gemaakt door Tjeerd Paul Jacobs

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.