Iedere keer als ik afspreek met een vriendin, gaan we na werk ergens eten. Als je na werkt afspreekt, wordt het al gauw een etentje. Vandaar dus dat ik vaak buiten de deur eet (niet omdat mijn moeder niet heerlijk kookt, dat doet ze namelijk wel), misschien wel vaker dan een gemiddelde Nederlander. Het wordt al snel eentonig om iedere keer naar dezelfde plek te gaan. Ik ben wel een gewoontedier en als ik ergens lekker eet, ga ik daar het liefst iedere keer naartoe. Maar, het is ook wel leuk om nieuwe restaurants uit te proberen. Rotterdam zit namelijk vol verborgen restaurantjes die klaar zijn om gevonden te worden. Volg vanaf nu mijn blogs voor de leukste foodspots van Rotterdam.

FG Noodle Bar

His had gehoord over de FG Noodle Bar en wilde het graag uitproberen. Ik hou van Aziatisch eten en stond dus wel open voor dit idee. We gingen er op een vrijdagavond naartoe.

Franҫois Geurds is de eigenaar van FG Noodle Bar. Daarnaast is deze topchef ook eigenaar van FG Restaurant en FG Food Labs en bezit hij twee Michelin sterren. Met de Noodle Bar slaat deze topchef een andere richting in. Het is namelijk niet zomaar een Noodle Bar, het is er een waar je zelf in charge bent van wat er in je winkelmandje zit en dus hoe je je noodles wilt eten.

Via de keuken naar binnen

In de Katshoek 33 (achter het Grafisch Lyceum en de Shell bij Pompenburg) vind je veel restaurantjes naast elkaar. We vonden de Noodle Bar vrij snel, omdat er buiten een bordje stond met het woord Noodles erop. De deuren stonden open en we zagen een hal met allemaal mensen zitten, ze hadden allemaal een grote kom voor zich. We liepen onwennig naar binnen en konden niet echt de balie vinden. Een klant had ons door en adviseerde ons om gewoon via de keuken naar binnen te lopen. En we mochten serieus via de keuken naar binnen lopen, dat is namelijk ook gewoon echt de bedoeling.

“Ehm, hoe werkt dit”?

Eenmaal binnen aangekomen snapte ik nog steeds niet echt wat de bedoeling was. We gingen dus alvast in de rij staan en toen we aan de beurt waren zei ik dus ook echt: “ehm, hoe werkt dit”?

Achterin de keuken heb je een soort supermarktje. Je kunt een mandje pakken en je eigen producten uitkiezen: welke soort noodles wil je, wil je wat fruit, wil je iets drinken? Vervolgens ga je terug naar de kassa en kan je pas echt beginnen.

Winkel FG Noodle Foodspots | His or Her

We gingen uiteindelijk weer in de rij staan, klaar om te bestellen! Mijn eerste vraag was: “hebben jullie ook noodles zonder ei”? En ja hoor, dat hadden ze. De medewerkster die mijn bestelling opnam, noteerde al mijn allergieën op de bon en gaf dat door aan de chef. Die hoorde namelijk alles al en hield er rekening mee. Nadat je je bestelling hebt doorgegeven, mag je plaatsnemen in de hal en als het eten klaar is, word je bonnummer door een luidspreker omgeroepen.

Eethal

Het eetgedeelte bij FG Noodle bar bestaat uit een grote hal met van die picknicktafels en banken. Er liggen overal prullenmanden, zodat alle gasten ook zelf hun eigen afval kunnen weggooien. Op iedere tafel heb je een krantenpagina als placemat. Verder is er niet teveel poespas. Het streetfood gehalte werd hierdoor wel opgekrikt. Voordat je aan tafel gaat, kan je je eigen bestek meenemen en een flesje soja saus van Kikkoman.

Dinner is ready

“Nummer 219” galmt er door de luidspreker. “Oh, dat zijn wij”! Een medewerker kwam vanuit de keuken al onze kant uitgelopen. Voor mij stond een hele grote kom met noodles, garnalen en groente. De geur en warmte van de noodles triggerde mijn smaakpapillen. Ik kon niet wachten om een hapje te nemen.FG Noodle soep Foodspots Rotterdam | His or Her

Ik heb bij TG Noodle Bar heerlijk gegeten! Je krijgt ook echt een grote portie. Wil je dus ook hapjes bijbestellen, eet dan eerst je noodles op en kijk dan of je nog ruimte over hebt.

De volgende foodspot blog kun je binnenkort weer lezen op His or Her.

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.