Het seizoen van Postcode Loterij Miljoenenjacht is weer in volle gang. Mijn moeder is een trouwe kijker. Zelf kijk ik af en toe ook mee. Sommige spelrondes zijn toch best spannend en als je zelf een aantal vragen correct kan beantwoorden, geeft dat toch een boost aan je eigenwaarde. De trigger om deze blog te schrijven is echter de laatste spelronde. De spelronde waar het eigenlijk allemaal om draait. En wat mij dan vooral opvalt zijn de zogeheten 26 koffermeisjes.

Onlangs kwam het bewustwordingsproces pas bij mij op gang. Toen begon ik me af te vragen hoe het nu precies zat. Je vraagt je misschien wel af waar ik het nu precies over heb. Nou hetgeen dat mij behoorlijk ‘stoort’, zijn de mooie meisjes die de koffers openen! Mijn concrete vraagstelling is eigenlijk: waarom worden alleen mooie meisjes aangenomen om de koffers te openen? En nee ik ben niet jaloers.

Het is zo bizar. De finalist roept een nummer op en het mooie meisje dat naast de desbetreffende koffer staat, glimlacht eerst breed. Vervolgens opent ze de koffer en afhankelijk van het geldbedrag trekt ze er een mooi gezicht bij. Of bij nader inzien, ze zet altijd een mooi gezicht op na het openen van de koffer.

Kan dit werk dan niet door een man worden gedaan? Er zijn toch vast veel vrouwelijke kijkers die een Magic Mike achtige type willen zien die een koffer opent? Of kan het werk niet gedaan worden door een gemiddeld uitziende vrouw in jeans met een gemiddelde hoeveelheid make-up op? Ik kan het maar niet begrijpen. Willen alle mensen voor de buis naar de koffermeisjes kijken? Ben ik de enige die opstandig wordt?

Verder vraag ik me af hoe zo’n sollicitatieronde dan in zijn werking gaat. Ik heb het gegoogled. Zo kwam ik bijvoorbeeld een CV tegen van iemand die als ervaring de functie van koffermeisje opgaf. Op een forum werd er gevraagd hoe iemand kan solliciteren op deze functie. Het antwoord was dat het niet mogelijk was en dat de meisjes afkomstig zijn van een dansschool. Blijkbaar is het niet heel makkelijk om van buitenaf te solliciteren op deze functie.

Stel nu dat je dus via een castingbureau of iets dergelijks terecht komt bij deze vacature. Moet je dan nog een brief schrijven? Of is een foto genoeg? En mocht het tot een gesprek leiden, hoe verloopt het gesprek dan? Ik kan me niet voorstellen dat er veel gespreksstof is, maar goed.

Als je het mij vraagt zijn de functievereisten: vrouw, jong, good looks, make-up kunnen dragen, breed kunnen glimlachen en andere (positieve) gezichtsuitdrukkingen kunnen opzetten en last but not least, je moet kunnen passen in een kort goud glimmend jurkje. Waarschijnlijk kan je dit ook aantonen met een Instagram filmpje.

Ik denk niet dat de koffermeisjes binnenkort worden vervangen door Magic Mike’s. Jammer, maar gelukkig kan ik in de zomer naar deel 2 van Magic Mike kijken. Tot die tijd heb ik er niet veel last van. A.s. zondag wordt namelijk de laatste aflevering (van dit seizoen) van Miljoenenjacht uitgezonden.

Bronvermelding: website Postcode Loterij

Over de auteur

Shalini, mede-oprichtster van hisorher.nl, oftewel Her is: gek op eten, films, social media, de betekenis van het leven en gezelligheid. Reizen ziet ze als haar luxe hobby. Bloggen is haar manier van het uitdrukken van de kleine dingen uit het dagelijks leven.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.