Het begon allemaal toen de zus van HER in de stad geregeld dames zag lopen met een bepaalde jas. Een jas die in geen één winkel te vinden is. De vraag bleef, waar komt de mysterieuze jas dan vandaan? Bij het navragen bleek het een jas te zijn die alleen verkocht werd op de Swan Market. Een markt waar alleen exclusieve kleding te verkrijgen is. Daar moesten wij ook een keer heen!

Wat is de Swan Market?

Het is een markt dat één keer per maand wordt georganiseerd in een bepaalde stad. Afgelopen maandag, Tweede Paasdag, zijn we voor het eerst naar de Swan Market geweest. Het is in 2010 ontstaan in Rotterdam en de meeste edities vinden daar ook plaats. Zo ook de editie waar we zijn geweest. Ze noemen het zelf “de lifestyle markt van Nederland en België”.

Algemene indruk

De Swan Market gaat dus niet alleen om exclusieve kleding, het is veel breder dan dat. Het is een plek waar creativiteit, opkomende ontwerpers en/of ondernemers bij elkaar komen. Hiermee kunnen ze met een groter publiek in contact komen. Op de Swan Market hebben ze fashion, vintage spullen, kids kleding, accessoires, interieur items, hand gemaakte sieraden en natuurlijk niet te vergeten, Food! Daarnaast zijn er ook optredens van beginnende/opkomende artiesten.

Dit was de 1e buiten editie van dit jaar en dan is het altijd tricky met het weer. De dag begon ook volledig bewolkt en dan is het wel een koude bedoeling zo buiten op een plein. Maar goed, daar kan de organisatie niets aan doen. Bovendien brak de zon door na 15:00 uur en was het de tweede helft van de middag zeker goed te doen.

Wij waren in 1e instantie getriggerd door de exclusieve kleding (jas) die ze verkopen op de markt. Dat was er ook zeker, geen van de merken kenden wij en het was ook allemaal one of a kind. Tenminste, als we de verkopers moesten geloven. Zo heeft HER de volgende tas gekocht.

Tas van her

Ieder geval een one of a kind tas rijker.

 

Er hing er maar één en dat was ook gelijk de laatste. Toeval of gewoon echt uniek? Buiten de exclusieve kleding om wordt er ook de indruk gewekt dat op de Swan Market de mode wordt bepaald. Dit vonden wij wel meevallen, zeker ook omdat het aanbod qua kleding, in ieder geval bij deze editie, tegenviel. Het was ondervertegenwoordigd, vergeleken met het andere aanbod. Er was veel voor kleine kinderen en het overgrote deel was Food. Dus bovenop alle Food Trucks die aanwezig waren. Dat is zeker geen minpunt, daar hoor je His or Her niet over klagen ;). De mysterieuze jas was overigens niet meer te vinden. We zagen wel een nieuwe zomerse jas, misschien wordt dat degene dat nu de mode bepaald.

Er is voor iedereen wat te krijgen, of het nou kleding is, items voor in je huis of gewoon een leuk hebbeding. De standhouders zijn super vriendelijk en staan je graag te woord. Je krijgt ook overal meteen een visitekaartje uitgereikt.

Het is ook niet zo dat er alleen maar Hipsters rond lopen, het publiek was vrij divers. Zelfs honden zijn toegestaan, mits ze aan de lijn zijn. Dit alles maakt de Swan Market tot een inspirerende omgeving. Als je dat combineert met een lekker hapje en drankje, dan heb je een topdag.

Wil je na het lezen ook naar een Swan Market? De eerst volgende is al snel, namelijk 12 april in Utrecht! Kijk voor de overige planning op de website van Swan Market.

 

Nog twee tips; neem cash mee, want je kunt niet bij alle stands pinnen. Kom ook op tijd, want de beste spullen zijn al heel snel weg.

 

Pluspunten van de Swan Market

  • One of a kind spullen
  • Vrolijk en vriendelijk
  • Diverse eetgelegenheden
  • Voor iedereen iets
  • Inspirerende omgeving

Verbeterpunten van de Swan Market

  • Er was te weinig balans in het aanbod
  • Voorlopen op mode viel tegen

 

Onze aankopen van de dag

Aankopen | His or Her

 

 

Over de auteur

Madawa, mede-oprichter van hisorher.nl, oftewel His; gek op koffie, kleding, fotografie, auto's & gadgets (welke man niet?). Al deze dingen breng ik samen en combineer ik met mijn passie voor online doormiddel van deze site.

Gerelateerde berichten

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.